Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Guardian:"Ο Βγενόπουλος έχει το άγγιγμα του Μίδα"

Μετά από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας (το αλλοτινό καμάρι του Αριστοτέλη Ωνάση) ένας άλλος Έλληνας κροίσος, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναλαμβάνει τον ρόλο του "λευκού ιππότη" της επιχείρησης.

Guardian:Ο Βγενόπουλος έχει το άγγιγμα του Μίδα
Έπειτα από χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας (το αλλοτινό καμάρι του Αριστοτέλη Ωνάση) η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι ένας άλλος Έλληνας, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, θα αναλάβει τη διάσωση της προβληματικής αεροπορικής εταιρίας, αναφέρει δημοσίευμα του «Guardian».

Οι συνομιλίες ανάμεσα στον επιχειρηματία και στην κυβέρνηση αρχίζουν σήμερα Τρίτη και το συντηρητικό κόμμα «προσεύχεται» να αποφασίσει ο κ. Βγενόπουλος «να συνεχίσει από εκεί όπου σταμάτησε ο Ωνάσης», αναφέρει η έγκριτη εφημερίδα, καθώς η ιδιωτικοποίηση του ομίλου αποτελεί θεμέλιο λίθο του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Πρόκειται για προσφορά λευκού ιππότη», δηλώνει διεθνής οικονομικός αξιωματούχος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, «και, αν τελεσφορήσει, θα προκαλέσει σε όλους μεγάλη ανακούφιση».

Όπως ο Ωνάσης, ο κ. Βγενόπουλος ξεκίνησε την περιουσία του από τη ναυτιλία και διαθέτει το «άγγιγμα του Μίδα», αναφέρει το δημοσίευμα. Τα κέρδη της Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου ελληνικού buyout fund, έχουν εκτιναχτεί υπό την ηγεσία του. Και, όπως ο Ωνάσης, ο 54χρονος επιχειρηματίας θεωρεί ότι είναι εθνικό του καθήκον να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας.

Ανακοινώνοντας το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Ο.Α. η MIG δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να επανεθνικοποιήσει την επιχείρηση μέσα σε τρεις μήνες από τις επόμενες εκλογές.

Με προσωπικό 8.000 ατόμων και 50 χρόνια πείρα στους αιθέρες, η Ολυμπιακή αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» της ιστορίας και της ταυτότητας της Ελλάδας, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η MIG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v