Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μονοπώλιο

Συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ η προσφυγή που είχαν υποβαλλει StanleyBet και  William Hill σε βάρος του Δημοσίου εξαιτίας της άρνησης του τελευταίου να εκχωρήσει άδειες λειτουργίας στις δύο εταιρείες.

  • της Εύας Καραμανώλη
ΟΠΑΠ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μονοπώλιο
Συζητήθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχαν υποβαλλει η StanleyBet και η William Hill σε βάρος του ελληνικού δημοσίου εξαιτίας της άρνησης του τελευταίου να εκχωρήσει άδειες λειτουργίας στις δύο εταιρείες.

Η πλευρά του ΟΠΑΠ προέβαλε το επιχείρημα οτι η άδεια ανήκει στο Δημόσιο, ενώ υπερασπιζόμενη το μονοπωλιακό καθεστώς του ΟΠΑΠ επικαλέστηκε την περίπτωση βρετανικής εταιρείας η οποία έχει το μονοπώλιο σε ορισμένους τομείς τυχερών παιχνιδιών στην Αγγλία.

Προσεχώς η πλευρά των δύο εταιρειών αναμένεται να προσφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο θέτοντας προδικαστικό ερώτημα για το αν το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για την άρνηση χορήγησης άδειας.

----------

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε η StanleyBet International όπου χαρακτηρίζει ως θετική την εισήγηση του ΣτΕ στην υπόθεση, αφού, όπως αναφέρεται σχετικά, η τοποθέτηση των εισηγητών του ΣτΕ καθιστά σαφές πως η λειτουργία της ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν προασπίζει με τρόπο συμβατό προς το Κοινοτικό Δίκαιο, θεμιτούς σκοπούς δημοσίου συμφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v