Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Πρεμιέρα τον Απρίλιο για ΙΚΕΑ στην Αθήνα

Στις 22 Απριλίου θα ανοίξει τις πύλες του το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ του ομίλου Φουρλή στα Σπάτα. Η επένδυση ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ στα σχέδια του ομίλου για την 5ετία είναι η δημιουργία νέων καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Φουρλής: Πρεμιέρα τον Απρίλιο για ΙΚΕΑ στην Αθήνα
Ανοίγει τις πύλες του στις 22 Απριλίου του 2004 το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ της εταιρίας House Market, 100% θυγατρική του ομίλου Φουρλή, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του νέου αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στα Σπάτα.

Το προφίλ του νέου καταστήματος και η φιλοσοφία των ΙΚΕΑ, παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο του ομίλου Φουρλή, Βασίλη Φουρλή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της House Market, Βασίλη Γουδέ.



Το δεύτερο κατάστημα, συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ. είναι μεγαλύτερο από αυτό της Θεσσαλονίκης, και, όπως εκτιμά η διοίκηση της εταιρίας, ο κύκλος εργασιών για διάστημα 12 μηνών θα αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότησή της θα προέρχεται από ίδια κεφάλαια του ομίλου Φουρλή, ενώ ένα μέρος από τραπεζικό δανεισμό. Η έκταση, που είναι ιδιοκτησίας του Αεροδρομίου, έχει ενοικιαστεί από την εταιρία για 23 χρόνια.

H ενημέρωση του κοινού, σε πρώτη φάση θα γίνει, όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά στη συνένετυξη τύπου, με τη διανομή, ”πόρτα - πόρτα” 1.100.000 καταλόγων IKEA δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2001, παρουσίασε κύκλο εργασιών για το 2003, ύψους 48,2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασίλης Γουδές, Διευθύνων Σύμβουλος της House Market, επεσήμανε ότι δίπλα στο ΙΚΕΑ θα δημιουργηθεί σύντομα και ένα κατάστημα Κωτσόβολος το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Mαΐου του 2004.

Επίσης, τόνισε ότι στα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας για την επόμενη 5ετία είναι η δημιουργία 4 νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ, τα τρία από αυτά στην Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Πάτρα και η Κρήτη και ένα στην Κύπρο, καθώς και η επέκταση των ΙΚΕΑ στα Βαλκάνια και ειδικότερα σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Τέλος, επισημάνθηκε από τον κ. Βασίλη Φουρλή ότι ο όμιλος είναι προσανατολισμένος στις συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού, όπως τα ΙΚΕΑ και Ιntersport τα οποία θέλει να αναπτύξει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η συμβολή των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΙΚΕΑ και Ιntersport στα μεγέθη του ομίλου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θετική το 2004, επεσήμανε ο κ. Φουρλής.

Ελένη Γλάρου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v