Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Foodlink: H νέα επένδυση της Attica Ventures

Η Foodlink αποτελεί την νέα επένδυση της Attica Ventures (θυγατρική της Attica Bank, και διαχειρίστρια εταιρία του Zaitech Fund με επενδυτές την Attica Bank και το ΤΑΝΕΟ), ύψους € 1,5 εκ. στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

Foodlink: H νέα επένδυση της Attica Ventures
Η Foodlink αποτελεί την νέα επένδυση της Attica Ventures (θυγατρική της Attica Bank, και διαχειρίστρια εταιρία του Zaitech Fund με επενδυτές την Attica Bank και το ΤΑΝΕΟ), ύψους € 1,5 εκ. στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης.

H εταιρία που ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από στελέχη του χώρου με μεγάλη εμπειρία στην αγορά των logistics, αναπτύσσεται με πολύ σημαντικούς ρυθμούς και έφτασε να κλείσει το 2008 με τζίρο πάνω από € 15,5 εκ. και κέρδη προ φόρων που προσέγγισαν το € 1,6 εκ.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο των 3rd party logistics και κατάφερε να εδραιωθεί στην αγορά χάρη στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, την εξειδίκευση σε συγκεκριμένους κλάδους (τρόφιμα-υψηλή τεχνολογία), το σημαντικό δίκτυο διανομής, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της. Η Foodlink διαθέτει τρείς μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική (Ασπρόπυργο 12.000 τ.μ., και Μαγούλα 9.000 τ.μ.), και στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΠΕ Σίνδου 3.500 τ.μ.)

Η συνολική αύξηση κεφαλαίου ήταν ύψους € 2 εκ. και είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτή συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της εταιρίας. Α

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία εφαρμόζει σταθερά τα τελευταία χρόνια υψηλή μερισματική πολιτική. Έτσι από το Δεκέμβριο του 2008 η εταιρία έχει διανείμει προμέρισμα, που για τους νέους μετόχους (Attica Ventures, εργαζόμενοι) είναι ίσο με 3%. Με τα κεφάλαια που αντλήθηκαν η εταιρία, που σημειωτέον έχει μηδενικό δανεισμό, θα επιδιώξει να επιταχύνει την οργανική της ανάπτυξη αλλά να εξετάσει περιπτώσεις εξαγορών ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Foodlink, κ. Καρακουλάκης Βασίλης ‘’ η αγορά των υπηρεσιών 3rd party logistics παρουσίαζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα λόγω του χαμηλού ρυθμού διείσδυσης που μέχρι σήμερα έχει. Παράλληλα σημαντικές ευκαιρίες θα υπάρξουν μέσα από την αναδίαταξη δυνάμεων που θα γίνει τα επόμενα δύο χρόνια στην αγορά στην Ελλάδα, καθώς αναμένουμε να υπάρξει συγκέντρωση δυνάμεων στην αγορά, μια αγορά που είναι σήμερα κατακερματισμένη. Σε αυτό το πλαίσιο στόχος δικός μας είναι αφενός η οργανική μας ανάπτυξη που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά και η εξέταση πιθανών συνεργασιών με άλλες εταιρίες του χώρου προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ακόμη μεγαλύτερο σχήμα.’’

Το 2008 υπήρξε για την Attica Ventures μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η εταιρία πέτυχε την εισαγωγή τριών επενδύσεων της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πραγματοποίησε νέες επενδύσεις και αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφαλαία από τους μεριδιούχους κατά € 10 εκ., σε 40 εκ. συνολικά. Παράλληλα αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του ετήσιου ορίου χρηματοδότησης ανά επένδυση σε € 2,5 εκ. από € 1,5 εκ. μετά από σχετική πρόταση του ΤΑΝΕΟ και έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και για την επίσημη εφαρμογή της οποία αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από το ΥΠΕΘΟ.

Όπως σημείωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures κ. Γιάννης Παπαδόπουλος ‘’Με αυτά τα νέα δεδομένα διευρύνεται ο επενδυτικός μας ορίζοντας και το 2009 μοιάζει μια ιδαίτερα ενδιαφέρουσα χρονιά για νέες επενδύσεις σε καλές επιχειρήσεις που υπό άλλες συνθήκες (φθηνά επιτόκια, υψηλή πιστωτική επέκταση, ρυθμοί ανάπτυξης θετικοί κλπ.) θα ήταν πιο δύσκολο’’.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v