Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραχάλιος: ”Τραυματικές εμπειρίες από τον Τύπο”

Προσωπικούς λόγους υγείας επικαλέστηκε σήμερα ο Αθανάσιος Καραχάλιος για να δικαιολογήσει την αποπομπή του από ΕΛΠΕ, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση αποχαιρετισμού των εκπροσώπων του τύπου, ενώ έκανε λόγο για τραυματικές εμπειρίες.

Καραχάλιος: ”Τραυματικές εμπειρίες από τον Τύπο”
Προσωπικούς λόγους υγείας επικαλέστηκε σήμερα ο Αθανάσιος Καραχάλιος για να δικαιολογήσει την αποπομπή του από ΕΛΠΕ.

Ειδικότερα, στη διάρκεια ενός σύντομου αποχαιρετισμού των εκπροσώπων του τύπου, ο κ. Καραχάλιος διάβασε την επιστολή παραίτησης που απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, στην οποία παρουσιάζεται ένα μέρος του έργου του, που υλοποιήθηκε κατά την τελευταία διετία, όταν ασκούσε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στα ΕΛΠΕ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όταν ανέλαβε την διοίκηση των ΕΛΠΕ, είχε... τραυματική εμπειρία από τον Τύπο, ωστόσο τα 2 τελευταία χρόνια άλλαξε η σκέψη του και η ”τραυματική του εμπειρία”, από τη θετική στάση που κράτησε απέναντι του ο Τύπος.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε από μερίδα του Τύπου, αλλά και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις επιχειρηματικές κινήσεις του ομίλου τα 2 τελευταία χρόνια τόνισε, πως σε αυτά απαντάμε ”με τα γεγονότα και την υψηλή κερδοφορία του ομίλου”.

Εξάλλου, ερωτηθείς ποιοι είχαν λόγο να επικρίνουν το έργο του δήλωσε: ”όλοι αυτοί των οποίων τα συμφέροντα βλάπτονται από την επέκταση των ΕΛΠΕ”.

Ο Γ. Μωραΐτης, Πρόεδρος και πλέον Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή του κ. Αθανάσιου Καραχάλιου στα ΕΛΠΕ, θεωρώντας πως ήταν η καλύτερη περίοδος για τον όμιλο.

Τέλος, ο κ. Μωραΐτης σημείωσε πως ”προσυπογράφω απόλυτα τα έργα που υλοποιήθηκαν την τελευταία 2ετία”.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος ο οποίος δήλωσε σχετικά: ”Εδώ και αρκετές μέρες ο κ. Καραχάλιος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Χθες, είχαμε μία συζήτηση στην οποία υπέβαλε και τυπικά, για προσωπικούς του λόγους και λόγους υγείας, όπως είπε, την παραίτησή του. Και εξέφρασα τη λύπη μου, διότι ο κ. Καραχάλιος βρέθηκε στα ΕΛΠΕ σε μία περίοδο που η επιχείρηση είχε μία εντυπωσιακά ανοδική πορεία, διεύρυνε τη σημασία, το ρόλο και την παρεμβατικότητά της σε ολόκληρο τον κόσμο, θα έλεγα, με επενδύσεις σε όλα τα Βαλκάνια, αλλά και τη Βόρεια Αφρική και συνεχίζει την προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια με πολύ πιο μεγάλη προοπτική επιτυχίας”.

Παράλληλα, ερωτηθείς τι απαντά στην αντιπολίτευση που μιλάει για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε: ”Δεν δόθηκε ποτέ κάτι το συγκεκριμένο και θα χαιρόμουν εάν στις ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο ερχόταν κάτι συγκεκριμένο. Μία γενικόλογη, καταστροφολογική τοποθέτηση, που αφορούσε μάλιστα και καταστάσεις και συνθήκες προ πολλών ετών, που όμως δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πραγματικά δεδομένα του σήμερα. Αυτά είναι καθαρά, είναι διαφανή, υπάρχει λειτουργία των θεσμικών οργάνων της επιχείρησης, εγκεκριμένα μάλιστα από τις γενικές συνελεύσεις και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι η επιχείρηση, η οποία είναι μία δυναμική επιχείρηση, θα προχωρήσει τώρα ακόμη πιο αποφασιστικά να πετύχει τους στόχους της”.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v