Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρελθόν για τα ΕΛΠΕ ο Α. Καραχάλιος (update)

Την απομάκρυνση του Αθανάσιου Καραχάλιου, διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο πρόεδρος της εταιρίας, κ. Γ. Μωραϊτης, αναλαμβάνει από τη Δευτέρα, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου.

Παρελθόν για τα ΕΛΠΕ ο Α. Καραχάλιος (update)
Την απομάκρυνση του Αθανάσιου Καραχάλιου, διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) αποφάσισε τη Δευτέρα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η απομάκρυνση του Α. Καραχάλιου, ”επιβλήθηκε” από ορισμένες ”επιχειρηματικές επιλογές” στον όμιλο ΕΛ.ΠΕ, πολλές εκ των οποίων, απασχολούν αυτή την περίοδο τη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται, ότι οι υποθέσεις που ερευνώνται είναι η εξαγορά της εταιρίας Jugopetrol Ad Kotor του Μαυροβουνίου, της BP Κύπρου, αλλά και η μακροχρόνια σύμβαση για την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη ρωσική Yukos.

Οι κινήσεις αυτές, αποτέλεσαν αφορμή για οξεία κριτική της Ν. Δ. κατά της κυβέρνησης και η τελευταία προτίμησε να τον ”καρατομήσει”.

Να σημειωθεί ότι πρώτα, η εφημερίδα ”Μέτοχος” και το euro2day.gr, και εν συνεχεία μεγάλη μερίδα του Τύπου, ασχολήθηκαν εκτενώς με τις αμφιλεγόμενες επιλογές του κ. Καραχάλιου, θέτοντας σειρά καυτών ερωτημάτων για τις ενέργειες του πρώην διεθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΠΕ.

Για την άμβλυνση των εντυπώσεων, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία αναφέρεται ότι ο Αθ. Καραχάλιος παραιτείται για ”προσωπικούς λόγους” και η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Χρέη διευθύνοντος συμβούλου ασκεί από τη Δευτέρα ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων, και πρώην υπουργός, κ. Γ. Μωραϊτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v