Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποίηση

Τετράημερη απεργία, που ξεκινά την Παρασκευή, εξήγγειλαν τα συνδικάτα στα ΕΛΠΕ αντιδρώντας στη διάθεση του 23% σε στρατηγικό επενδυτή. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα πρέπει να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

ΕΛΠΕ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτικοποίηση
Το ενδεχόμενο να μετατεθεί η ημερομηνία της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 23% των ΕΛΠΕ κατά μία εβδομάδα, εξετάζει η διοίκηση του ομίλου και το ελληνικό δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η εξαγγελία της τετραήμερης απεργίας, που ξεκινά την Παρασκευή από τους εργαζομένους των ΕΛΠΕ που αντιτίθενται στην πώληση του 23%, έχει προκαλέσει ανησυχία στα ΕΛΠΕ που δεν επιθυμούν να συνδυαστεί η κατάθεση των προσφορών σε μια περίοδο που πραγματοποιούνται απεργιακές κινητοποποιήσεις, φοβούμενοι τη δημιουργία αρνητικής εντύπωσης από τους υποψήφιους αγοραστές.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από την κοινοπραξία της ρωσικής LukOil και του Ομίλου Λάτση και την αυστριακή OMV έχει ορισθεί η Παρασκευή 5 Απριλίου.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα ληφθεί την Πέμπτη από το ελληνικό δημόσιο, που είναι και ο βασικός μέτοχος, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της αναστολής της απεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v