Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κρίσιμο ΔΣ για Αλουμίνιο και ΛΑΡΚΟ

Η στάση της ΔΕΗ απέναντι στο θέμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος αλλά και της Λάρκο αναμένεται να αποσαφηνιστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Κρίσιμο ΔΣ για Αλουμίνιο και ΛΑΡΚΟ
Η στάση της ΔΕΗ απέναντι στο θέμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος αλλά και της Λάρκο αναμένεται να αποσαφηνιστεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης.

Στην ίδια συνεδρίαση θα παρουσιαστεί και η μελέτη που παρήγγειλε σε εξωτερικό σύμβουλο η ΔΕΗ για τα τιμολόγια υψηλής τάσης τα οποία έχουν πλέον απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, μετά το μπαράζ των δημοσιευμάτων για τη διαφορετική μεταχείριση από πλευράς ΔΕΗ προς την ΑτΕ, σε σχέση με τη Λάρκο, σε ό,τι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις της Επιχείρησης από την τιμολόγηση του ηλεκτρικού ρεύματος, κρίθηκε σκόπιμο, κατ' αρχάς, να ενημερωθούν τα μέλη του Δ.Σ. για όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο euro2day ότι το θέμα δεν θα εξαντληθεί μόνο στην ενημέρωση αλλά επιπλέον θα συζητηθούν και οι προτάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ για τη διεκδίκηση των απαιτήσεών της τόσο από την ΑτΕ όσο και από τη Λάρκο.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη, μία από τις σκέψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι και η διακοπή προμήθειας ηλεκτρισμού από τη ΔΕΗ προς την ΑτΕ, γεγονός για το οποίο είχε αποστείλει τελεσίγραφο η Επιχείρηση, αν και υποχρεώθηκε στη συνέχεια να το ανακαλέσει.

Αντίθετα, για τη Λάρκο, που συσσωρεύει σημαντικά χρέη προς τη ΔΕΗ από την αδυναμία της να καταβάλει τις υποχρεώσεις της για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, η διοίκηση της ΔΕΗ είχε ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων ως και την προοπτική διαγραφής των χρεών αυτών, που εντέλει απορρίφθηκε.

Το τι θα αποφασιστεί τελικά παραμένει "πονοκέφαλος" για τη ΔΕΗ, δεδομένου ότι είναι μέτοχος στη Λάρκο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μελέτη για τα τιμολόγια υψηλής τάσης, η ΔΕΗ αποφάσισε να αναθέσει την εκπόνησή της, με στόχους να υπολογιστεί το κόστος που συνεπάγεται γι' αυτήν η τροφοδοσία κάθε καταναλωτή υψηλής τάσης και να καταγραφεί το ύψος της ζημίας της έως τώρα.

Συνεπώς, το θέμα αυτό συσχετίζεται άμεσα με τις όποιες αποφάσεις ληφθούν τόσο για την ΑτΕ όσο και για τη Λάρκο. Από το μέγεθος των απωλειών της ΔΕΗ από την τιμολόγηση του ρεύματος υψηλής τάσης, όπως ανέφερε στο euro2day αρμόδια πηγή, θα κριθεί εν πολλοίς και η στάση που θα τηρήσει απέναντι σε αυτήν την κατηγορία των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v