Λιμάνια: Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις έως 15/2

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους στα λιμάνια έως τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό το διάστημα αναμένεται να επικυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ Πειραιά στην Cosco.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Λιμάνια: Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις έως 15/2
Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους στα λιμάνια έως τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό το διάστημα αναμένεται να επικυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης των δύο προβλητών του ΣΕΜΠΟ του Πειραιά στην Cosco Pacific.

Το Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής από την εργασία κατά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες καθώς και την υπερωριακή απασχόληση έως το επόμενο διοικητικό συμβούλιο το οποίο θα γίνει το δεύτερο 15μερο του Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της. Ως λόγοι προβάλλονται η εκκρεμότητα της υπογραφής της ΣΣΕ, η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ και η διεθνής συγκυρία την οποία "η κυβέρνηση παραβλέπει".

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων της ΟΜΥΛΕ χαρακτηρίστηκε αναμενόμενη από κύκλους της διοίκησης του ΟΛΠ, δεδομένου ότι επίκειται η επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή. Έως τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή στο euro2day, οι συνδικαλιστές θα έχουν να προβάλουν λόγο και αιτία για τις αντιδράσεις τους, όχι όμως όταν η σύμβαση θα γίνει νόμος του κράτους.

Ωστόσο, απομένει και μία ακόμη εκκρεμότητα: η εκδίκαση στο ΣτΕ της αγωγής που έχει καταθέσει η ΟΜΥΛΕ. Αυτή έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου και το ερώτημα που διατυπώνεται είναι αν η ΟΜΥΛΕ θα επιδιώξει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις έως τότε. Είναι μια προοπτική την οποία απεύχονται στον ΟΛΠ, δεδομένου ότι το λιμάνι εδώ και δεκατρείς μήνες αντιμετωπίζει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των φορτίων, με συνέπεια την πίεση των οικονομικών μεγεθών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v