Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Σύμβαση 1,8 εκατ. ευρώ με Ν. Ελευσίνας

Σύμβαση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ υπέγραψε σήμερα (16/1/2004) η Intracom με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνιών των σκαφών κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου ”Combattante III” του Πολεμικού Ναυτικού.

Intracom: Σύμβαση 1,8 εκατ. ευρώ με Ν. Ελευσίνας
Στην υπογραφή σύμβασης ύψους 1,8 εκατ. ευρώ με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας προχώρησε σήμερα (16 Ιανουαρίου 2004) η Intracom.

Η σύμβαση αφορά στον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνιών των σκαφών κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου ”Combattante III” του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης η Intracom ανέλαβε την κατασκευή και εγκατάσταση νέου επικοινωνιακού συστήματος προηγμένης τεχνολογίας (WISPR Net), το οποίο παρέχει προηγμένες λειτουργίες ενδοεπικοινωνίας και υποστηρίζει τον έλεγχο των τακτικών επικοινωνιακών υποσυστημάτων.

Σημειώνεται πως το WISPR Net έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την Intracom ως ένα καινοτόμο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό σύστημα για πολεμικά πλοία.

Οι τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται παρέχουν ασφάλεια, αξιοπιστία, επεκτασιμότητα και ευκολία αναβάθμισης, ενώ παράλληλα το WISPR Net μπορεί να αποτελέσει την επικοινωνιακή βάση για την υλοποίηση ενός συστήματος Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών (C4I).

Όσον αφορά στο WISPR Net, σύμφωνα με την ίδια πάντα ανακοίνωση, ενσωματώνει -για πρώτη φορά σε συστήματα του είδους– τη δυνατότητα διαχείρισης δεδομένων υψηλής ταχύτητας, η οποία επιτρέπει την υποστήριξη νέων υπηρεσιών και εφαρμογών, όπως Video Teleconference, Τηλεϊατρική κ.ά.

Εξάλλου, επισημαίνεται πως οι προηγμένες δυνατότητες του WISPR Net προκάλεσαν το ενδιαφέρον του NATO, το οποίο ζήτησε την επίσημη παρουσίασή του σε επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού των χωρών-μελών του, καθώς και της υπηρεσίας NATO Command Control Communications Agency (NC3A).

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σύστημα έχει προσφερθεί σαν ολοκληρωμένη λύση συστήματος επικοινωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος των Nέων Κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, αναφέρεται πως συνολικά η Intracom έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στα συστήματα ενδοεπικοινωνίας προηγμένης τεχνολογίας.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη επιλέξει και χρησιμοποιούν την τεχνολογία WISPR σε συστήματα επικοινωνιών ξηράς, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλους οίκους του εξωτερικού για την ενσωμάτωση των προϊόντων της INTRACOM σε σύνθετα οπλικά συστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v