Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Παρουσίαση του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου

Την παρουσίαση του ονόματος και χαρακτηριστικών του Χωριού Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποίησαν σήμερα η Lamda Development και ο Δήμος Αμαρουσίου. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ και αποτελεί το ένα από τα 2 ιδιοχρηματοδοτούμενα Ολυμπιακά έργα.

Lamda: Παρουσίαση του Ολυμπιακού Χωριού Τύπου
Την παρουσίαση του ονόματος αλλά και των βασικών χαρακτηριστικών του Χωριού Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, πραγματοποίησαν σήμερα η Lamda Development και ο Δήμος Αμαρουσίου.

Το χωριό τύπου, ονομάζεται Ήλιδα, αποτελεί ένα ήπια δομημένο και λειτουργικό προάστιο το οποίο αναπτύσσεται ανάμεσα στη Λεωφόρο Κηφισίας, την Αττική Οδό και τις γραμμές του ΗΣΑΠ, δίπλα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Η συνολική επιφάνεια του έργου είναι 202 στρέμματα εκ των οποίων τα 60 αποτελούν ενιαίο πάρκο και το προάστιο αποτελείται από 215 διαμερίσματα επιφανεία από 90 έως και 220 τετραγωνικά μέτρα, των οποίων οι πωλήσεις ξεκινούν από σήμερα ενώ το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες κυμαίνεται από 2.500 έως και 2.600 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει πέντε πεζοδρομημένες γειτονιές που αναπτύσσονται σε μορφή πετάλου με απόσταση 60-70 μέτρων μεταξύ τους με 4 – τριώροφα κτίρια υψηλών προφιαγραφών.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ και αποτελεί το ένα από τα 2 ιδιοχρηματοδοτούμενα Ολυμπιακά έργα.

Φορέας υλοποίησης του προαστίου Ήλιδα, είναι η Lamda Olympia Village, η οποία αποτελεί συνεργασία της Lamda Development και του Δήμου Αμαρουσίου.

Τον Απρίλιο του 2004 αναμένται η παράδοση του έργου στην Οργανωτική Επιτροπή ”Αθήνα 2004”, ενώ ως το τελευταίο τρίμηνο του 2004 ή το αργότερο στις αρχές του 2005 αναμένεται να παραδοθεί στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Αρχικά, το νέο προάστιο θα αξιοποιηθεί ως κέντρο φιλοξενίας του Ξένου τύπου κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ενώ από το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και το πρώτο του 2005 η Ήλιδα θα πάρει την τελική της μορφή, εξελισσόμενη σε ένα πρότυπο οικισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v