Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Θετικό outlook από S&P

Αμετάβλητη διατήρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s την αξιολόγηση της Marfin Investment Group, ενώ χαρακτηρίζει θετικό το outlook της εταιρίας. Στα 3,5 δισ. η δίκαιη αξία των επενδύσεων. 

ΜΙG: Θετικό outlook από S&P
Αμετάβλητη διατήρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s την αξιολόγηση της Marfin Investment Group, ενώ χαρακτηρίζει θετικό το outlook της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο οίκος διατήρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση "ΒΒ/Positive/Β" για τον επενδυτικό όμιλο.

Στην ανακοίνωση, η S&P επισημαίνει την ισχυρή κεφαλαιακή βάση αλλά και τα σημαντικά ρευστά διαθέσιμα της εταιρίας και διατηρεί θετική τη γενική προοπτική της υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αναβάθμισης των γενικών προοπτικών στο προσεχές μέλλον.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση αντανακλά επίσης τη δεδηλωμένη πρόθεση της MIG να συμμετάσχει στη διαδικασία συγκέντρωσης στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο οίκος Fitch προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Marfin Egnatia Bank σε "BBB+ από BBB".

Oι επενδύσεις

Όπως αναφέρει ο οίκος, το χαρτοφυλάκιο της MIG αποτελείται από περισσότερες απο 20 επενδύσεις, μοιρασμένες σε έξι βασικούς τομείς, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα. Η δίκαιη αξία του χαρτοφυλακίου της διαμορφωνόταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008 στα 3,5 δισ. ευρώ.     

Η MIG βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση λόγω των καθαρών διαθεσίμων ύψους 643 εκατ. ευρώ (στις 30 Σεπτεμβρίου), ενώ δεν έχει μακροπρόθεσμο δανεισμό και ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός της είναι "μετριασμένος". 

"Τα ταμειακά διαθέσιμα της MIG είναι υγιή για δύο λόγους", αναφέρει ο οίκος. "Πρώτον, γιατί η MIG επέλεξε να μην αυξήσει τον δανεισμό της και δεύτερον, επειδή δεν έχει επανεπενδύσει πλήρως τα έσοδα από την πώληση μεριδίου στον ΟΤΕ στις αρχές του 2008". 

Οι θετικές προοπτικές

Το outlook για την εταιρία είναι θετικό, αντανακλώντας την εκτίμηση της S&P ότι σε ορίζοντα 12 μηνών υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον 33% (1 στις 3) να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση κεφαλαίου και σε μεγάλη εξαγορά τράπεζας με υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση. Παράλληλα, το θετικό outlook αντανακλά τη θετική άποψη της S&P για το χρηματοοικονομικό προφίλ της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v