Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Eκδήλωση για θέματα Liquidity Risk

Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της τραπεζικής κοινότητας, η Profile με την SunGard πραγματοποιούν παρουσίαση για θέματα Asset Liability Management (ALM) & Liquidity Risk.

Profile: Eκδήλωση για θέματα Liquidity Risk
Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της τραπεζικής κοινότητας, η Profile με την SunGard πραγματοποιούν παρουσίαση με την συμμετοχή του κορυφαίου διεθνώς ομιλητή Μr. Leonard Matz, ειδήμονα σε θέματα Asset Liability Management (ALM) & Liquidity Risk.
 
Ο Mr. Leonard Matz έχει διατελέσει τραπεζικός ελεγκτής στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και στη συνέχεια υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος στον τραπεζικό κλάδο επί 15 χρόνια. Είναι τραπεζικός σύμβουλος και συγγραφέας βιβλίων για τη διαχείριση κινδύνων με εξειδίκευση στον κίνδυνο ρευστότητας.
 
Η παρουσίαση πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009 και ώρες 14.00-18.30 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την έκταση και την αντιμετώπιση του κινδύνου ρευστότητας στην Ελληνική αγορά. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις βέλτιστες πρακτικές αντιμετώπισης του κινδύνου ρευστότητας όπως αυτές εφαρμόζονται διεθνώς.

Την παρουσίαση θα προλογίσει ως Keynote Speaker ο κ. Χρήστος Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι δωρεάν, κατόπιν πρόσκλησης.

Σημειώνεται ότι, η Profile καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων σε θέματα διαχείρισης Ενεργητικού/Παθητικού και διαχείρισης κινδύνου ρευστότητας με την εφαρμογή αντιστοίχων συστημάτων μέσω της συνεργασίας της με την SunGard.

Συγκεκριμένα, έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται συστήματα SunGard σε Ελληνικές και Διεθνείς τράπεζες που καλύπτουν τις περιοχές του ALM με modules Static & Dynamic ALM, Funds Transfer Pricing, Hedge Effectiveness, όπως στις τράπεζες PROBANK, First Business Bank κ.ά.

Με τη χρήση του SunGard BancWare Focus ALM οι τράπεζες διαχειρίζονται με αξιοπιστία το συνολικό επιτοκιακό και συναλλαγματικό κίνδυνο του ισολογισμού τους, τον κίνδυνο ρευστότητας και την αποτελεσματικότητα των θέσεων αντιστάθμισης κινδύνου (prospective & retrospective hedge effectiveness testing). Επιπλέον, βελτιώνουν τον οικονομικό σχεδιασμό χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα σενάρια μεταβολής οικονομικών παραμέτρων (επιτόκια, συναλλαγματικές ισοτιμίες), συμπεριφοράς πελατών αλλά και αναπροσαρμογής της στρατηγικής του ίδιου του οργανισμού.

Η λύση προσφέρει επίσης ανάλυση κερδοφορίας από έσοδα τόκων μέχρι και το επίπεδο του πελάτη, καθώς και πλήρη κάλυψη λογιστικών εγγραφών των θέσεων αντιστάθμισης κινδύνου σύμφωνα με τα ΔΛΠ (IAS 39 Hedge Accounting).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v