ΟΛΠ: Εκτιμήσεις της διοίκησης για μεγέθη 2003-2004

Οι προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ΟΛΠ για το 2004, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωτήρη Θεοφάνη και στελέχη της εταιρίας.Αύξηση 3,6% στα έσοδα και 2,4% στα κέρδη προ φόρων, εκτιμά η διοίκηση του ΟΛΠ ότι θα σημειώσουν

ΟΛΠ: Εκτιμήσεις της διοίκησης για μεγέθη 2003-2004
Οι προβλέψεις για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ΟΛΠ για το 2004, παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σωτήρη Θεοφάνη και στελέχη της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κ. Σωτήρης Θεοφάνης ανέφερε ότι τα έσοδα της εταιρίας από τις δραστηριότητές της προβλέπεται ότι θα φθάσουν στο ποσόν των 149,4 εκατ. ευρώ έναντι 144,2 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για το 2003, δηλαδή θα σημειώσουν αύξηση κατά 3,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται ότι θα φθάσουν το 2004 στο ποσόν των 31,4 εκατ. ευρώ έναντι 30,7 εκατ. ευρώ που εκτιμώνται για το 2003, δηλαδή προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 2,4%.

Επισημαίνεται πως αυτή ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Οργανισμού σε θεσμικούς επενδυτές, μετά την εισαγωγή του στο Χ.Α. τον Αύγουστο του 2003.

Υπενθυμίζεται πως η Δημόσια Εγγραφή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς υπερκαλύφθηκε πάνω από 16 φορές. Η σύντομη ιστορία του ΟΛΠ στο Χ.Α. δείχνει ότι η αρχική εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού στη μετοχή του διατηρείται αμείωτη μετά από 6 μήνες, με την παρουσία ισχυρών θεσμικών χαρτοφυλακίων στο μετοχικό του κεφάλαιο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Θεοφάνης παρουσίασε επίσης τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις που την αφορούν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δυναμική ανάπτυξης που εμφανίζει το Λιμάνι του Πειραιά, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των 50 μεγαλύτερων λιμανιών παγκοσμίως σε διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, ενώ ταυτόχρονα είναι το πρώτο λιμάνι στην Ευρώπη σε διακίνηση επιβατών.

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, όπως τόνισε, αναμένεται να παίξει πρωταρχικό ρόλο στις ανάγκες φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας και της μετακίνησης ανθρώπων κι εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και είναι έτοιμος από πλευράς υποδομής να καλύψει τις ανάγκες της κορυφαίας αθλητικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοφάνης προέβη σε ανάλυση των κυριοτέρων επενδύσεων της εταιρίας, αναφέροντας τα οφέλη που θα προκύψουν απ’ αυτές.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου εννεαμήνου του 2003, επεσήμανε ότι ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 9,86% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002, αύξηση που οφείλεται στις δραστηριότητες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 18%, ενώ ο τομέας της μεταφόρτωσης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 27,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v