Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Στα 21 εκατ. η επίπτωση από Sometra

Στα 21 εκατ. ευρώ εκτιμά η Μυτιληναίος τη θετική επίπτωση από την απόφαση αναστολής λειτουργίας της παραγωγής της Sometra.

Μυτιληναίος: Στα 21 εκατ. η επίπτωση από Sometra
Στα 21 εκατ. ευρώ εκτιμά η Μυτιληναίος τη θετική επίπτωση από την απόφαση αναστολής λειτουργίας της παραγωγής της Sometra.

Ειδικότερα, η Mυτιληναίος, σε απάντηση σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφέρει τα εξής: 

"Γνωστοποιούμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε συνέχεια της από 28.01.2009 επιστολής της καθώς και στο επενδυτικό κοινό, ότι:

1. Σχετικά με τον εκτιμώμενο χρονικό ορίζοντα της προσωρινής αναστολής της παραγωγής της Sometra, η Εταιρεία επαναλαμβάνει, όσα ρητά αναφέρονται και στη σχετική ανακοίνωση της 27.01.2009 προς το επενδυτικό κοινό, ότι «... η Διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί επισταμένα την εξέλιξη των συνθηκών στις διεθνείς αγορές προκειμένου να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον, εφόσον υπάρξουν δραστικές αλλαγές." και διευκρινίζει σε συνέχεια των ανωτέρω, ότι η διάρκεια της αναστολής της παραγωγικής λειτουργίας δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί στον παρόντα χρόνο στο βαθμό που δεν είναι επίσης δυνατό να εκτιμηθεί ο χρόνος της ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές και κατ' επέκταση στις τιμές των μετάλλων.

2. Σχετικά με το βραχυπρόθεσμό κόστος αυτής της ενέργειας η Εταιρεία ενημερώνει, ότι αυτό περιορίζεται στις αποζημιώσεις που θα προκύψουν από τη σταδιακή μείωση του μη αναγκαίου προσωπικού, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000 ευρώ) και αναμένεται να καταβληθεί εντός του πρώτου (α.) εξαμήνου του 2009.

3. Σχετικά με την εκτιμώμενη θετική επίπτωση (ζημία που αποφεύγεται) της προσωρινής αναστολής της παραγωγής της Sometra στα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου η Εταιρεία ενημερώνει ότι, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των είκοσι ενός εκατομμυρίων ευρώ (21.000.000 ευρώ) για την τρέχουσα χρήση (2009)".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v