Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτο ολυμπιακό έργο για Τεχνική Ολυμπιακή

Εργολαβικό συμφωνητικό για την κατασκευή του τέταρτου ολυμπιακού έργου (κατασκευή του Πανθεσσαλικού Σταδίου) που αναλαμβάνει, προϋπολογισμού 42,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Τεχνική Ολυμπιακή και η Μοχλός.

Τέταρτο ολυμπιακό έργο για Τεχνική Ολυμπιακή
Στην υπογραφή του εργολαβικού συμφωνητικού για την κατασκευή του Πανθεσσαλικού Σταδίου Νέας Ιωνίας Βόλου, προϋπολογισμού 42,26 εκατ. ευρώ (14,4 δισ. δρχ.) προχώρησε στις 29 Μαρτίου κοινοπρακτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει η Τεχνική Ολυμπιακή, η εταιρία του ομίλου της Μοχλός κι άλλες εταιρίες. Η προθεσμία παράδοσης του έργου ανέρχεται σε 600 ημέρες (περίπου 20 μήνες) και η χρηματοδότησή του θα γίνει από τις πιστώσεις δημοσίων επενδύσεων.

Η εργολαβία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των ολυμπιακών έργων και είναι η τέταρτη της κατηγορίας αυτής που αναλαμβάνει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, ύστερα από:

α) Τον ανισόπεδο κόμβο στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προϋπολογισμού δαπάνης 41,67 εκατ. ευρώ (14,2 δισ. δρχ.), που περιλαμβάνει την κατασκευή οκτώ γεφυρών, την κάλυψη τμήματος του Κηφισού ποταμού κ.λπ. (με ανάδοχο τη Μοχλός).

β) Το β’ τμήμα κατασκευής 600 κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού, προϋπολογισμού δαπάνης 70,73 εκατ. ευρώ (24,1 δισ. δρχ.) με ανάδοχο την Τεχνική Ολυμπιακή (σε κοιν/ξία με άλλες εταιρίες).

γ) Το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ, προϋπολογισμού δαπάνης 31,99 εκατ. ευρώ (10,9 δισ. δρχ.) με ανάδοχο την ΔΙΕΚΑΤ (σε κοιν/ξια με την Ιντρακόμ Κατασκευές).



Το Πανθεσσαλικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου προορίζεται για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του προγράμματος της Ολυμπιάδας του 2004. Θα είναι χωρητικότητας 21.000 θεατών, με στεγασμένο το δυτικό τμήμα των εξέδρων του. Θα διαθέτει επίσης στίβο 8 διαδρόμων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, όπως επίσης χώρους και πλήρεις εγκαταστάσεις σύγχρονης υποδομής (δημοσιογράφων, επισήμων, ομοσπονδιών, γραφείων διοίκησης, αιθουσών προπόνησης αθλητών, αποδυτηρίων κ.λπ.).

Στο εργολαβικό αντικείμενο περιλαμβάνονται, ακόμα, η πλήρης διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, πλαισιωμένου με υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις γηπέδων (ποδοσφαίρου, προπονητικού στίβου, αθλοπαιδιών κ.λπ.), έργα οδοποιίας και χώρων στάθμευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v