ΟΛΠ: Προσφεύγει στα δικαστήρια για το πρόστιμο

Η διοίκηση του ΟΛΠ ανακοινώνει ότι δεν αποδέχεται έστω και τη μερική καταδίκη του Οργανισμού την επιβολή προστίμου 1,280 εκ. από την Επ. Ανταγωνισμού και θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια για τη δικαίωσή του.

ΟΛΠ: Προσφεύγει στα δικαστήρια για το πρόστιμο
Η διοίκηση του ΟΛΠ ανακοινώνει ότι δεν αποδέχεται έστω και τη μερική καταδίκη του Οργανισμού την επιβολή προστίμου 1,280 εκ. από την Επ. Ανταγωνισμού και θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια για τη δικαίωσή του.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την αριθ. 428/V/2009 απόφαση που εκδόθηκε στις 23-1-2009, αναφορικά με την καταγγελία Σαρλή κατά του ΟΛΠ και της MSC εξαιτίας της μεταξύ τους σύμβασης, καταλήγει στα παρακάτω:

1. απορρίπτει ομόφωνα την κατηγορία περί σταυροειδούς επιδότησης,
2. απορρίπτει ομόφωνα την ύπαρξη πρόθεσης των συμβαλλομένων να προβούν σε παράνομη σύμπραξη, αποδεχόμενη την Σύμβαση ΟΛΠ- MSC και το δικαίωμα του ΟΛΠ να συνάπτει ανάλογες συμβάσεις.
3. απορρίπτει με πλειοψηφία 8 υπέρ έναντι 3 κατά την κατηγορία περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και διακριτικής τιμολόγησης,
4. αποδέχεται με πλειοψηφία 6 έναντι 5 ότι "κατά αποτέλεσμα" η Σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ MSC επέφερε περιοριστικά αποτελέσματα του ανταγωνισμού κατά την περίοδο από 2ο εξάμηνο 2002 έως το τέλος του 2004,
5. αναγνωρίζει ότι από το έτος 2005 και μετά οι συνθήκες βελτιώθηκαν αισθητά.

Με βάση τα ανωτέρω επιβάλλει πρόστιμο 1.280.197,43 ευρώ στον ΟΛΠ που αντιστοιχεί με 1,5% επί των εσόδων του εγχωρίου φορτίου κατά την επίμαχη περίοδο 2002-2004. Αντίστοιχο πρόστιμο επιβάλλει στην MSC , αναγνωρίζοντας σε αυτήν μικρότερη ευθύνη. Το επιβληθέν πρόστιμο στον ΟΛΠ δεν αναμένεται να επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της 31-12-2008.

Η διοίκηση του ΟΛΠ δεν αποδέχεται έστω και τη μερική καταδίκη του Οργανισμού και θα προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια για τη δικαίωσή του .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v