Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton Bank: ΑΜΚ κατά 79,99 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 79,99 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών προχωρά η Proton Bank, καθώς πριν από λίγο το σώμα των μετόχων της ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της διοίκησης της τράπεζας.

Proton Bank: ΑΜΚ κατά 79,99 εκατ. ευρώ
Σε αύξηση κεφαλαίου κατά 79,99 εκατ. ευρώ με έκδοση προνομιούχων μετοχών προχωρά η Proton Bank, την οποία θα καλύψει το ελληνικό δημόσιο, καθώς πριν από λίγο το σώμα των μετόχων της ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της διοίκησης της τράπεζας.

Ειδικότερα, θα εκδοθούν 17.817.371 προνομιούχες μετοχές υπέρ του ελληνικού δημοσίου με τιμή διάθεσης τα 4,49 ευρώ ανά μετοχή που αποτελούν και την ονομαστική αξία. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα ανέλθει στα 361,45 εκατ. ευρώ και θα διαιρείται σε 62.683.822 κοινές ονομαστικές μετοχές και σε 17.817.371 προνομιούχες.

Στη συνέλευση παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν κάτοχοι του 34% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, με την Πειραιώς να εκπροσωπείται για το 31% που κατέχει.

Η διοίκηση της τράπεζας στην εισήγησή της ανέφερε ότι η αύξηση με έκδοση προνομιούχων μετοχών είναι αναγκαία καθώς μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης το "πάγωμα" της διατραπεζικής και της εκροής μεγάλου ποσοστού καταθέσεων ο δείκτης ρευστότητας της Proton Bank υποχώρησε σημαντικά κάτω του ελάχιστου ορίου του 20% που ορίζεται από την ΤτΕ.

Για τον λόγο αυτόν αλλά και προκειμένου να επιτευχτεί θωράκιση της τράπεζας από ενδεχόμενη μελλοντική επιδείνωση του διεθνούς χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και για να συνεχιστούν ομαλά οι χορηγήσεις δανείων, η Proton Bank υπέβαλε από τις 14/1/09 αίτημα προς το υπουργείο Οικονομίας για ένταξή της στα μέτρα ενίσχυσης ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v