Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Εργο 1,495 εκ. για Υδρογραφική Υπηρεσία

Με επιτυχία υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το έργο Ανάπτυξης του Θαλάσσιου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, από την ανάδοχο ένωση εταιριών Space και Intracom, με κόστος 1.496.880 ευρώ.

Space: Εργο 1,495 εκ. για Υδρογραφική Υπηρεσία
Με επιτυχία υλοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το έργο Ανάπτυξης του Θαλάσσιου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, από την ανάδοχο ένωση εταιριών Space Hellas και Intracom. Το κόστος του έργου ανήλθε στα 1.496.880 ευρώ.

Στα πλαίσια του έργου, η Space Hellas ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού και λογισμικού για την υλοποίηση του Θαλάσσιου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών.
 
Επίσης, πραγματοποίησε τη διαμόρφωση του Μηχανογραφικού Κέντρου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας όπου εγκαταστάθηκαν τα νέα συστήματα, την εκπαίδευση του προσωπικού της Υδρογραφικής Υπηρεσίας στη λειτουργία και συντήρηση των νέων συστημάτων, την προσαρμογή των νέων συστημάτων στις υφιστάμενες υποδομές επικοινωνιών της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, καθώς και την ψηφιοποίηση αναλογικών βαθυμετρικών και τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Αντικείμενο του έργου ήταν η δημιουργία κατάλληλης υποδομής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης και επεξεργασίας των Γεωγραφικών Πληροφοριών του Ελλαδικού Θαλασσίου χώρου, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας. Επίσης, η ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης και διάχυσης μέσω Internet των προϊόντων της Υδρογραφικής Υπηρεσίας με μεθόδους Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Το Θαλάσσιο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών αποτελεί τη βάση για τη διαχείριση των πληροφοριών που συλλέγει και διαθέτει η Υδρογραφική Υπηρεσία, για την έκδοση των προϊόντων της, για την παροχή υπηρεσιών προς τρίτους, αλλά και για οποιαδήποτε μελέτη που έχει σχέση με ναυτιλιακές και θαλάσσιες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v