Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aegean: Αύξηση 14% της επιβατικής κίνησης το 2008

Η Aegean πέτυχε και το 2008 δυναμική ανάπτυξη της επιβατικής της κίνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρία με 27 αεροσκάφη στον στόλο της «άγγιξε» τα 6 εκατομμύρια επιβάτες το 2008, καταγράφοντας 14% ετήσια αύξηση.

Η Aegean πέτυχε και το 2008 δυναμική ανάπτυξη της επιβατικής της κίνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρία με 27 αεροσκάφη στον στόλο της «άγγιξε» τα 6 εκατομμύρια επιβάτες την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2008, καταγράφοντας 14% ετήσια αύξηση.

Οι συνολικές πτήσεις ανήλθαν σε 57.635, σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το 2007. Ο μέσος αριθμός επιβατών ανά πτήση διαμορφώθηκε σε 104 επιβάτες έναντι 96 το προηγούμενο έτος.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Aegean κατέχει πλέον το 29% του συνολικού μεριδίου επιβατικής κίνησης μεταξύ των 65 και πλέον αεροπορικών εταιριών που εκτελούν πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία σε κίνηση εσωτερικού – εξωτερικού στα αεροδρόμια «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Στο δίκτυο εσωτερικού η Aegean μετέφερε 3,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2008, επιτυγχάνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2007. Στο δίκτυο εξωτερικού, η εταιρία κατέγραψε ετήσια αύξηση ύψους 24%, μεταφέροντας 2,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ανέφερε σχετικά:

«Το 2008 ήταν μία χρονιά σημαντικής ανάπτυξης για την Aegean. Το πρώτο εξάμηνο ξεκινήσαμε πτήσεις προς Λονδίνο, Τίρανα, Λήμνο και Κεφαλονιά, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του 2008 προσθέσαμε στο δίκτυό μας το Παρίσι και εγκαινιάσαμε νέα απ’ευθείας πτήση Αθήνα - Ντίσελντορφ. Παρά το γεγονός ότι το διάστημα που πετάμε σ’ αυτούς τους νέους προορισμούς είναι μικρό, η θετική ανταπόκριση του επιβατικού μας κοινού στο προϊόν μας, μας δίνει δύναμη και επιβεβαιώνει τις προσπάθειές μας. Μέχρι σήμερα έχουμε παραλάβει 15 ολοκαίνουργια Airbus A320/321 και πρόκειται να παραλάβουμε άλλα 6 αεροσκάφη τους επόμενους 4 μήνες. Έτσι τον Μάιο του 2009, ο στόλος των τακτικών μας πτήσεων θα έχει μέση ηλικία μικρότερη των 2,5 ετών δίνοντάς μας την ευκαιρία να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια εμπειρία μοναδικής ποιότητας σε ένα δίκτυο που θα καλύπτει πλέον 17 από τους 25 δημοφιλέστερους προορισμούς εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Από τον Μάρτιο του 2009 η εταιρία προγραμματίζει την περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου της, προσθέτοντας 5 νέους δημοφιλείς προορισμούς εξωτερικού: Βρυξέλλες, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βιέννη και Βενετία, με στόχο πάντα την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της αγοράς και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό. Οι πτήσεις στους νέους προορισμούς θα εκτελούνται αποκλειστικά με τα ολοκαίνουργια Airbus A320/321. Ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 31 αεροσκάφη και θα καλύπτει 47 δρομολόγια στο εξωτερικό και στο εσωτερικό πραγματοποιώντας πάνω από 200 τακτικές πτήσεις ημερησίως το Καλοκαίρι του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v