Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Ο Βοτανικός επηρεάζει και άλλα deals

Το θέμα του νέου γηπέδου Παναθηναικού σχετίζεται άμεσα με τις δαπάνες για την αγορά ακινήτων των βιομηχανιών ΕΤΜΑ και ΕΛΛΑΤΕξ και τυχόν αρνητική έκβαση του ενός θα έχει αναπόδραστες συνέπειες και για το άλλο.

Βωβός: Ο Βοτανικός επηρεάζει και άλλα deals
Το θέμα του νέου γηπέδου Παναθηναικού σχετίζεται άμεσα με τις δαπάνες για την αγορά ακινήτων των βιομηχανιών ΕΤΜΑ και ΕΛΛΑΤΕΞ και τυχόν αρνητική έκβαση του ενός θα έχει αναπόδραστες συνέπειες και για το άλλο. 

Αναλυτικότερα οι ρυθμίσεις των άρθρων 11 και 12 του ν. 3481/2006 συνάπτονται στενώς και είναι αλληλένδετες με τη συντελεσθείσα άνευ ανταλλάγματος μεταβίβαση τμήματος της ιδιοκτησίας της "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε." προς τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου για την χωροθέτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Τυχόν ανατροπή της μεταβιβάσεως αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εφαρμογής των ρυθμίσεων αυτών.

Η απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών ΕΤΜΑ και ΕΛΛΑΤΕΞ αποτελούσε τον θεμέλιο λίθο του εγχειρήματος της "Διπλής Ανάπλασης".

Σε συνέχεια της εκφρασθείσας οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Αθηναίων να καταβάλει τις απαραίτητες αποζημιώσεις για την απομάκρυνση αυτή και εις εκτέλεσιν του ν. 3481/2006 "για τη Διπλή Ανάπλαση", η εταιρεία έχει προβεί μέχρι σήμερα σε πιστοποιημένη από τις δανειοδοτούσες τράπεζες δαπάνη ύψους 125.000.000 ευρώ για την απόκτηση των βιομηχανικών ακινήτων ΕΤΜΑ και ΕΛΛΑΤΕΞ, την κατεδάφιση 127.000 τ.μ. βιομηχανικών εγκαταστάσεων και την ανοικοδόμηση νέου κτιρίου της, μόλις 69.000 τ.μ. με ηπιότερες για το περιβάλλον χρήσεις, μετά και την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση 56 στρεμμάτων προς τον Δήμο Αθηναίων για την χωροθέτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Η χωροθέτηση δε αυτή έχει ως περαιτέρω αποτέλεσμα τη συνακόλουθη ελευθέρωση 17 πολύτιμων στρεμμάτων γης στην πυκνοδομημένη περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν τηρώντας κατά γράμμα τις σχετικές διατάξεις του ν. 3481/2006.

Σε περίπτωση που ο νόμος αυτός ήθελε κριθεί αντισυνταγματικός, αυτό θα καθιστά αυτοδικαίως άκυρη και οποιαδήποτε μεταβίβαση ή παραχώρηση γης έγινε εξ αιτίας και εις εκπλήρωσήν του.

Συνεπώς αποτελούν ευφυολογήματα και στερούνται οιουδήποτε νομικού ερείσματος όσα υποστηρίζονται περί δήθεν αποσύνδεσης του ζητήματος του κτιρίου που κατασκευάζει η εταιρεία μας στο απομένον μετά την παραχώρηση τμήμα της ιδιοκτησίας της από το ζήτημα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Τα ζητήματα αυτά είναι εκ της φύσεώς τους αλληλένδετα και τυχόν αρνητική έκβαση του ενός θα έχει αναπόδραστες συνέπειες και για το άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v