Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Διακοπή απεργιακών κινητοποιήσεων

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ γνωστοποιούν ότι με απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση χθες, 21/1/2009, αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει από τις 8/12/08.

ΕΥΑΘ: Διακοπή απεργιακών κινητοποιήσεων
Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ γνωστοποιούν ότι με απόφαση που ελήφθη στη γενική συνέλευση χθες, 21/1/2009, αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει από τις 8/12/08.

Αναλυτικότερα, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, ότι η δέσμευση της διοίκησης της ΕΥΑΘ για 35 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σίγουρα δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού που αντιμετωπίζει η εταιρία, ωστόσο θα είναι αρωγή στην καθημερινή  ενασχόληση, η εξυπηρέτηση των πολιτών.
 
Επισημαίνουν ακόμα ότι η διοίκηση της ΕΥΑΘ, πέρα από τους αριθμούς, τους δείκτες απόδοσης και τα κέρδη , πρέπει να θεωρήσει ως ύψιστο καθήκον της, τη συνεχή παροχή των καλυτέρων υπηρεσιών στους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε ένα ζήτημα πολύτιμο όσο και αναντικατάστατο, το νερό.

Την εξαετία 2003 - 2008 αποχώρησαν περίπου 250 συνάδελφοι, την επόμενη τριετία αναμένεται να αποχωρήσουν περίπου 100, δηλαδή 350 εργαζόμενοι λιγότεροι σε μία πόλη και μία εταιρία που επεκτείνεται συνεχώς. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αποδοχή από τη διοίκηση της πρότασης του ΟΜΕΔ, με αυξήσεις 4,5% για το 2008 και 3,5% για το 2009, μια πρόταση που σε κανένα σημείο της δεν έλαβε υπόψη της, τις εξωπραγματικές προτάσεις της ΕΥΑΘ (0% για 10 - 15 χρόνια, διαχωρισμό παλαιών - νέων, κ.λπ.) σίγουρα δείχνει την επιτυχία των κινητοποιήσεων, μια πρόταση όμως κατώτερη από την ΕΣΣΕ της ΓΣΕΕ.

Τα παραπάνω οδήγησαν στην αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v