Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγγελικές κατηγορίες για την ΕΤΒΑ Finance

Κατηγορίες για αδικήματα κακουργηματικού βαθμού απηύθηνε ο εισαγγελέας Ι. Ντογιάκος κατά των υπευθύνων για τις παρατυπίες που αποκαλύφθηκαν από το ΣΔΟΕ στην ΕΤΒΑ Finance. Δημητριάδης, Καμπανέλλης και Στεφανάκος (δ.σ. της ΕΤΒΑ Finance) αντιμετωπίζουν τις βαρύτερες κατηγορίες.

Εισαγγελικές κατηγορίες για την ΕΤΒΑ Finance
Κατηγορίες για τις παρατυπίες που ανακάλυψε στην ΕΤΒΑ Finance (θυγατρική της ΕΤΒΑ Bank) το απεσταλμένο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ απηύθηνε την Τρίτη ο εισαγγελέας κ. Ντογιάκος.

Η υπόθεση, που ανέκυψε κατά τον έλεγχο εν όψει της επικείμενης (τότε) μεταβίβασης της ΕΤΒΑ Finance στην Πειραιώς, αφορά την κατάθεση διαθέσιμων κεφαλαίων της ΕΤΒΑ Finance στην Eurobank - όχι όμως στο λογαριασμό της εταιρίας, αλλά στο λογαριασμό φυσικού προσώπου.

Οι κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, στρέφονται κατά των:

- Γιώργου Δημητριάδη, στελέχους της χρηματιστηριακής εταιρίας Europrofit, ο οποίος διώκεται για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης.

- Δημήτρη Καμπανέλη, χρηματιστή, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

- Σπύρου Στεφανάκου, διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΒΑ.

- Δημήτρη Βλαχοδημητρόπουλου, προϊστάμενου λογιστηρίου της ΕΤΒΑ, και κας Γ. Σμπαρούνη, προϊσταμένης οικονομικών υπηρεσιών της ΕΤΒΑ.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και κατά παντός υπευθύνου υπαλλήλου τράπεζας, στις οποίες διατηρούσαν λογαριασμό οι κ.κ. Καμπανέλης και Δημητριάδης, καθώς παρέλειψαν, όπως αναφέρεται, να εξετάσουν το ”πόθεν έσχες” των κατηγορουμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v