Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Έκδοση ομολογιακών 585 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ομολογιακών δανείων αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Επιχειρησιακού Σχεδίου της και την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Έκδοση ομολογιακών 585 εκατ. ευρώ
Την έκδοση ομολογιακών δανείων αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Επιχειρησιακού Σχεδίου της και την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις με ισάριθμες τράπεζες, συνολικού ποσού 585 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσό, ύψους 300 εκατ. ευρώ να προέρχεται από την Alpha Bank. Τα δάνεια αυτά θα είναι διάρκειας από 1 - 3 έτη, με επιτόκιο από euribor +2% έως euribor +4,25%.

Τα ομολογιακά αυτά είναι ανεξάρτητα από το πρόγραμμα EMTN (Euro Medium Term Notes), ύψους έως 2 δισ. ευρώ, το οποίο είχε εγκρίνει το Δ.Σ. της ΔΕΗ στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να ενεργοποιηθεί φέτος σε χρόνο, όπως είχε ανακοινωθεί, που θα ευνοείται από τις συνθήκες της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v