Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αλλαγές στις αμοιβές CEO και διοίκησης

Τη σύνδεση αποδοχών του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου, του αντιπροέδρου Νίκου Χατζηαργυρίου και του αναπληρωτή CEO Πρόδρομου Ευθύμογλου με την επίτευξη των στόχων της Επιχείρησης αποφάσισε το δ.σ.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Αλλαγές στις αμοιβές CEO και διοίκησης
Τη σύνδεση των αποδοχών του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου, του αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Χατζηαργυρίου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Πρόδρομου Ευθύμογλου με την επίτευξη των στόχων της Επιχείρησης αποφάσισε σήμερα το δ.σ.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε να μην δοθούν τα μπόνους στα συγκεκριμένα στελέχη για το 2009.

Συγκεκριμένα, το 40% του μισθού των τριών ανώτατων στελεχών της ΔΕΗ θα παραμείνει σταθερό για το 2009, ενώ το υπόλοιπο 60% θα εξαρτηθεί από τους εξής στόχους:

1. Για τον κ. Αθανασόπουλο, το 20% από την επίτευξη του προϋπολογισμού του 2009, το 20% από το στόχο εξοικονόμησης ελεγχόμενων δαπανών 90 εκατ. ευρώ για φέτος και το 20% από την επίτευξη του στόχου ανάθεσης έργων κατασκευής μονάδων παραγωγής ισχύος 2400MW.

2. Για τον κ. Χατζηαργυρίου, το 40% από την επίτευξη του προϋπολογισμού του 2009 και την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 90 εκατ. ευρώ φέτος και το υπόλοιπο 20% από τη μείωση των απωλειών ρεύματος κατά 5% φέτος, τη βελτιστοποίηση του συστήματος καταμέτρησης και την επίτευξη δύο καταμετρήσεων το χρόνο ανά πελάτη στο πλαίσιο του υφιστάμενου κόστους καταμέτρησης.

3. Για τον κ. Ευθύμογλου, το 40% των αμοιβών του ισχύει όπως προηγουμένως, ενώ το 20% από τη λειτουργία όλων των αποθηκών της Επιχείρησης με σύστημα logistics έως το τέλος του 2009 και τη μείωση των αποθεμάτων κατά 10% για φέτος χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πεπαλαιωμένα υλικά για τα οποία θα γίνουν προβλέψεις.

Στο εισηγητικό κείμενο που έφερε σήμερα στο δ.σ. ο κ. Αθανασόπουλος γίνεται επίκληση στους νέους στόχους που έχει θέσει η ΔΕΗ μέσα από το Επιχειρησιακό Σχέδιο της, την κρίση που αντιμετωπίζει και την ανάγκη η ανώτατη διοικητική ομάδα να προσαρμοσθεί σε αυτά τα δεδομένα με μείωση των αποδοχών της.

«Οι θεσμοί και οι πρακτικές ετών στο εσωτερικό περιβάλλον της ΔΕΗ, έχουν δημιουργήσει μια σε μεγάλο βαθμό ανελαστική υποδομή και μια κουλτούρα η οποία αντιστέκεται συστηματικά στην αλλαγή και δείχνει απρόθυμη να ανταποκριθεί στην προφανή κρίση της Επιχείρησης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η εισήγηση του κ. Αθανασόπουλου προς το Δ.Σ. της επιχείρησης δημοσιεύεται αυτούσια στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v