Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Καλύτερο το 2009 για τον όμιλο

Την εκτίμησή του ότι το 2009 θα είναι καλύτερο έτος για τον όμιλο εξέφρασε ο κ. Μυτιληναίος σε ομιλία του σε γεύμα με αναλυτές. Τι είπε για μεταλλουργία και τι προέβλεψε για Μέτκα.

Μυτιληναίος: Καλύτερο το 2009 για τον όμιλο
Την εκτίμησή του ότι το 2009 θα είναι καλύτερο έτος για τον όμιλο εξέφρασε ο κ. Ευάγ. Μυτιληναίος σε ομιλία του στο γεύμα που πάρέθεσε σε αναλυτές.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η HSBC, ο κ. Μυτιληναίος προέβλεψε ότι θα υπάρξουν επιτυχημένες δραστηριότητες αντιστάθμισης κινδύνου στη μεταλλουργία, μεγάλη ρευστότητα σε ελκυστικούς όρους, καθώς και λαμπρές προοπτικές της Μέτκα. Επιίσης είπε ότι οι πρωτοβουλίες περικοπής του κόστους θα βελτιώσουν τον λόγο κινδύνου - απόδοσης.

Για τη Μέτκα ο κ. Μυτιληναίος προσέθεσε ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις προβλέψεις της για το 2009, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα μπορούσαν να επιτευχθούν οι στόχοι των προηγούμενων προβλέψεων που έκαναν λόγο για πωλήσεις 500 -  600 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι η εταιρία είναι πιθανό σύντομα να ανακοινώσει αναλήψεις έργων εκτός Ελλάδας.

Για τη μεταλλουργία, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο κ. Μυτιληναίος είπε πως ο όμιλος έχει ήδη αντισταθμίσει την παραγωγή του 2009 - 2010 σε τιμές σημαντικά υψηλότερες έναντι των τρεχόντων επιπέδων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και τις χαμηλότερες τιμές μεταφοράς καταδεικνύουν "αξιοπρεπή κερδοφορία" το 2009 - 2010 παρά τα αυξημένα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας - θέμα για το οποίο υπενθυμίζεται πως ο όμιλος είναι σε δικαστική διαμάχη με τη ΔΕΗ.

Για την ενέργεια, δεν υπάρχουν νεότερα για την ολοκλήρωση του deal με την Endesa και την εισφορά των 310 εκατ. ευρώ στην Endesa Hellas, λόγω της αβεβαιότητας που σχετίζεται με τη μετοχική δομή της Endesa. Πέραν αυτών ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε πως το εργοστάσιο της Endesa Hellas που τώρα βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο θα είναι πλήρως επιχειρησιακό στις αρχές του β΄ τριμήνου του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v