Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Αντλεί ρευστότητα 600-650 εκ. από το "πακέτο"

Στην τελική ευθεία ένταξης στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ βρίσκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, έχει αποφασίσει να αντλήσει 600 - 650 εκατ. ευρώ. Σε εξέλιξη σχέδιο συνεργασίας με Τρ. Αττικής.

  • της Αναστασίας Παπαϊωάννου
ΤΤ: Αντλεί ρευστότητα 600-650 εκ. από το πακέτο
Στην τελική ευθεία ένταξης στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ βρίσκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά το σκέλος της ρευστότητας, η διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει να αντλήσει κεφάλαια που θα κυμαίνονται από 600 έως 650 εκατ. ευρώ (από τους 3 πυλώνες του σχεδίου στήριξης), ενώ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 225 εκατ. ευρώ, με έκδοση προνομιούχων μετοχών.

Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2009, στην οποία θα ανακοινωθεί και η πρόθεση του προέδρου του Τ.Τ. να προχωρήσει σε μείωση κατά 50% (στις 6.000 ευρώ από 12.000 ευρώ) των μηνιαίων αποδοχών του.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το σχέδιο στρατηγικής συνεργασίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Αττικής, στην οποία κατέχει ποσοστό της τάξης του 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v