Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ποινική δίωξη σε μέλη δ.σ. για έργο στη Μέτκα

Με την κατηγορία της απιστίας (πλημμέλημα) διώκονται τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ για το θέμα της ανάθεσης κατασκευής στην εταιρία ΜΕΤΚΑ της νέας μονάδας ισχύος 380MW στο Λαύριο.

ΔΕΗ: Ποινική δίωξη σε μέλη δ.σ. για έργο στη Μέτκα
Με την κατηγορία της απιστίας (πλημμέλημα) διώκονται τα μέλη του δ.σ. της ΔΕΗ για το θέμα της ανάθεσης κατασκευής στην εταιρία ΜΕΤΚΑ της νέας μονάδας ισχύος 380MW στο Λαύριο.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα, Τρίτη, από την εισαγγελέα Πρωτοδίκων, Αθηνά Θεοδωροπούλου μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία χαρακτήριζαν παράνομη την ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρία.

Προηγήθηκε εισαγγελική έρευνα, την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σε πολυσέλιδη ανακοίνωση - απάντηση σε επικριτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” επισημαίνει ότι τόσο η διαδικασία του Διαγωνισμού, όσο και τα κριτήρια συμμετοχής σ’ αυτόν επελέγησαν από τη ΔΕΗ με κύριο γνώμονα την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής ενδιαφερόμενων Οίκων, και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού.

Αναφέρεται επίσης ότι οι επιλογές της Επιχείρησης υπήρξαν επιτυχείς κρίνοντας εκ του γεγονότος ότι τελικά στο Διαγωνισμό συμμετείχαν, άμεσα ή έμμεσα, όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στην Ελληνική αγορά μεγάλοι κατασκευαστές αεριοστροβίλων, (General Electric, Ansaldo με τεχνολογία Siemens, Alstom).

”Η μειοδότρια εταιρία ΜΕΤΚΑ Α.Ε. παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, όπως άλλωστε έχει αποδείξει και από την ανάληψη και άλλων σημαντικών έργων ηλεκτροπαραγωγής της Επιχείρησης’, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v