Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στήριξη σε 6 έργα του Δήμου Αθηναίων

Την πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ για την χρηματοδότηση των δαπανών αναμόρφωσης έξι χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας του Δήμου Αθηναίων ανακοίνωσαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Στήριξη σε 6 έργα του Δήμου Αθηναίων
Την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ για την χρηματοδότηση των δαπανών αναμόρφωσης έξι χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας του Δήμου Αθηναίων ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ενίσχυσης της ΟΠΑΠ προς τον Δήμο της Αθήνας ανέρχεται στα 900.000 ευρώ και εντάσσεται στον άξονα Αθλητισμός του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας.

Τα έργα για τα οποία θα διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό αφορούν στην ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ, του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Γκράβας, καθώς επίσης και στην αναμόρφωση πέντε παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα, οι παιδικές χαρές που θα αναμορφωθούν μέσω της χορηγίας της ΟΠΑΠ είναι οι 117ο Κέντρο Παιδικής Χαράς (Κ.Π.Χ.) Λόφος Στρέφη, 295ο Κ.Π.Χ. Άγιος Ιωάννης Βουλιαγμένης, 685ο Κ.Π.Χ. Πλ. Κανάρη-Φωκίωνος Νέγρη, 483Ο Κ.Π.Χ. Πλ. Πανταζοπούλου-Κολωνός, 589ο Κ.Π.Χ. Βαλλιάνου και Δαίρπφελδ - Άνω Πατήσια.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ τόσο για την σημερινή χορηγία όσο και για τις 200.000 ευρώ που πρόσφερε η εταιρεία τις γιορτές για να ξαναστηθεί η πλατεία Συντάγματος και να μπορέσουν να ζήσουν όμορφες στιγμές οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες.

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στο θέμα του νέου μουσείου της Ακρόπολης διαμαρτυρόμενος που δεν συμμετέχει ο εκάστοτε δήμαρχος στο διοικητικό συμβούλιο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει μουσείο σε πρωτεύουσα ή μεγάλη πόλη της Ευρώπης που να γίνεται αυτό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ δήλωσε ότι: «Η προσφορά στην ελληνική κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλοσοφίας και της επιχειρηματικής μας δράσης. Ως διοίκηση διαχειριζόμαστε το εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας με μεγαλύτερη οργάνωση και με πιο συστηματική προσέγγιση, βάσει προγραμμάτων και όχι αποσπασματικών «φιλανθρωπιών», κατευθύνοντας ένα σημαντικό κομμάτι των κονδυλίων μας σε πιο μεγάλα, πιο μόνιμα έργα, έργα ευρύτερου κοινωνικού χαρακτήρα. Έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, δίνουμε έμφαση σε δράσεις υπέρ αυτών, οι οποίοι δεν έχουν ισχυρή φωνή, όσο μπορεί να έχει ένα οργανωμένο σύνολο. Θέλουμε να βοηθήσουμε παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου αυτή να διαμορφώσει παιδικές χαρές και χώρους αθλητισμού, που είναι ένα κοινωνικό αγαθό, ειδικά σε μια πόλη, η οποία αντιμετωπίζει μια τόσο τρομακτική πυκνότητα και λίγες ευκαιρίες για τα παιδιά της, όπως η Αθήνα.»

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Χαίρομαι που έχουμε συμπαίκτη τον ΟΠΑΠ στην προσπάθειά μας να κάνουμε τα παιδιά την πρώτη προτεραιότητά μας σε όλη την Αθήνα. Όπως έχουμε μάθει στον ΟΝΑ τα τελευταία δύο χρόνια, η χορηγία του ΟΠΑΠ θα αξιοποιηθεί από την πλευρά μας με έργα και όχι με λόγια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v