Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: "Καμπανάκι" Αθανασόπουλου σε εργαζομένους

Την ανάγκη περιστολής των δαπανών της ΔΕΗ, επισημαίνει ο Τ. Αθανασόπουλος σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Επιχείρησης. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ζημίες 400 εκατ. ευρώ το 2008.  

ΔΕΗ: Καμπανάκι Αθανασόπουλου σε εργαζομένους
Την ανάγκη περιστολής των δαπανών σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγικότητας, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος σε επιστολή προς το προσωπικό της Επιχείρησης.

Ο προϋπολογισμός του 2009 έχει συνταχθεί με βάση το Επιχειρησιακό Σχέδιο, ύψους 13,5 δισ. ευρώ, το οποίο ουσιαστικά θα ξεκινήσει να υλοποιείται από φέτος.

Τρεις είναι οι πηγές χρηματοδότησης του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, όπως περιγράφονται στην επιστολή. Πρώτον, η διαφορετική προσέγγιση στη λειτουργία των μονάδων, με ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από πηγές ενέργειας υψηλού κόστους, αξιοποίηση χαμηλού κόστους από διαφορετικές πηγές καυσίμων και αύξηση της διαθεσιμότητας των μονάδων.

Δεύτερον, η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση δαπανών, ώστε η ΔΕΗ να λειτουργεί σταδιακά και μέχρι το 2014 με 500 εκατ. ευρώ κόστος λιγότερο ετησίως. Τρίτον, ο δανεισμός από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ο κ. Αθανασόπουλος στην επιστολή υποστηρίζει ότι στην παρούσα συγκυρία διαπιστώνεται απροθυμία από τα πιστωτικά ιδρύματα να δανείζουν, πράγμα που καθιστά επιτακτική την εξοικονόμηση εσωτερικών πόρων, που θα βελτιώσουν την κερδοφορία της ΔΕΗ, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει το δανεισμό που χρειάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν, οι ζημίες της ΔΕΗ για τη χρήση του 2008 αναμένεται να κινούνται στα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v