Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμιση του FSR της Alpha Bank από Moody’s

Στο C από το C- αναβάθμισε τη σύσταση για το FSR της Alpha Bank ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service με σημερινή του ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διατηρεί σταθερό το outlook της τράπεζας.

Αναβάθμιση του FSR της Alpha Bank από Moody’s
Στο C από το C- αναβάθμισε τη σύσταση για το FSR (financial strength rating) της Alpha Bank ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s Investors Service με σημερινή ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος διατηρεί τις συστάσεις A3/Prime-1 για την πιστοληπτική ικανότητα της τράπεζας, καθώς και το outlook της Alpha Bank σταθερό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Moody’s, η αναβάθμιση της συγκεριμένης αξιολόγησης της Alpha Bank αποτυπώνει την ενίσχυση των λιανικών τραπεζικών δραστηριοτήτων, τη βελτιούμενη χρηματοοικονομική της παρουσία και την ενισχυμένη κεφαλαιακή της θέση, ύστερα από τη διάθεση των μετοχών (placement).

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της Moody’s επισημαίνεται ότι αν και η Alpha Bank εισήχθη σχετικά αργοπορημένη στο χώρο δανείων λιανικής, έχει κατορθώσει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με ρυθμό υψηλότερο έναντι αυτού των ανταγωνιστριών της, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το μερίδιό της στην εν λόγω αγορά σε πάνω από 13%.

Εξάλλου, η Moody’s αναφέρει ότι παρά τη σημαντική επέκταση της Alpha Bank στη λιανική τραπεζική, ικανοποιητική παραμένει η ποιότητα του ενεργητικού της ελληνικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v