Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Τι είπε και… τι δεν είπε ο κ. Βουρλούμης!

Για μία ακόμη φορά, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είπε μόνο αυτά που ήθελε να πει και απέφυγε τα υπόλοιπα. Και συγκεκριμένα, απέφυγε τα σπουδαιότερα…

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΟΤΕ: Τι είπε και… τι δεν είπε ο κ. Βουρλούμης!
Για μία ακόμη φορά, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού είπε μόνο αυτά που ήθελε να πει και απέφυγε τα υπόλοιπα. Και συγκεκριμένα, απέφυγε τα σπουδαιότερα…

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης απέφυγε να αναφερθεί σε αρκετά σοβαρά θέματα.

Πρώτον, για το σημαντικότερο ζήτημα που απασχολεί τη χρηματιστηριακή αγορά, ο κ. Βουρλούμης έσπευσε να πάρει αποστάσεις από όσους διατυμπάνιζαν άμεσα και μεγάλα οφέλη - συνέργιες από τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΟΤΕ και Deutsche Telekom, εννοώντας ουσιαστικά ότι ούτε ξέρει ΠΟΣΕΣ θα είναι αυτές οι συνέργιες (κάποιοι άλλοι τις ανέβαζαν στα 2 δισ. ευρώ), ούτε και ΠΟΤΕ αυτές θα έρθουν!

Σε σχετική ερώτηση μάλιστα του Euro2day, υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού απάντησε και αυτό με ανάλογα ασαφή τρόπο, λέγοντας ότι έχουν ξεκινήσει επαφές των Γερμανών με στελέχη του ΟΤΕ, έχει γίνει αρκετή δουλειά μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί πεδία δράσης (π.χ. θέμα κοινών προμηθειών), αλλά από την άλλη πλευρά είναι νωρίς για αριθμούς και καλύτερη εικόνα θα έχουμε σε κάποιους μήνες.

Δεύτερον, ο κ. Βουρλούμης ήταν ασαφής και ως προς το θέμα της παραμονής του, λέγοντας μεν το απολύτως λογικό "θα πρέπει να παραμείνω τουλάχιστον μέχρι την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση εκτός αν με διώξουν", συμπληρώνοντας επίσης το "εκτός αν αλλάξει η κυβέρνηση", ή ακόμη και το "αν τα βροντήξω και θα φύγω, διαφωνώντας και μάλιστα όχι απαραίτητα με τους Γερμανούς" (με την κυβέρνηση;).

Ποια μηνύματα έστειλε…

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ήταν αρκετά πρόθυμος στο να αναφερθεί στο θέμα του φημολογούμενου νέου πακέτου εθελουσίας εξόδου του προσωπικού, διευκρινίζοντας βέβαια ότι ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει.

Ο κ. Βουρλούμης σημείωσε ότι θα πρέπει να μειωθεί περαιτέρω το κόστος λειτουργίας του ΟΤΕ (μετά το πρώτο πακέτο εθελουσίας εξόδου, το σχετικό κόστος είχε πέσει από το 33% στο 26% των συνολικών εσόδων, πλην όμως σήμερα έχει ανακάμψει στο 30% με ανοδική τάση).

Στην πράξη, ο κ. Βουρλούμης προχώρησε στις δηλώσεις αυτές, προκειμένου να δει τις αντιδράσεις τόσο εντός του ΟΤΕ (συνδικαλιστές, ανάγκη για νέες συλλογικές συμβάσεις), όσο και εκτός αυτού (βλέπε απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει μέρος του κόστους).

Αρκετά πρόθυμος επίσης ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού στο να σχολιάσει και τις ληξιπρόθεσμες (εδώ και χρόνια) οφειλές του Δημοσίου (υπουργεία Παιδείας και Υγείας, Ολυμπιακή, ΕΡΤ κ.ά.) στον ΟΤΕ, οι οποίες ανέρχονται πλέον στο επίπεδο των 60 εκατ. ευρώ! Προφανώς, γιατί βρήκε τη μέθοδο αυτή ως την πλέον αποδοτική, καθώς στην πράξη είναι ουσιαστικά αδύνατον να… κόψει κάποιος το τηλέφωνο από τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Και προφανώς, οι Γερμανοί της Deutsche Telekom φαίνεται ότι δυσκολεύονται πιστέψουν το πώς το ελληνικό δημόσιο (μιας χώρας της ευρωζώνης) μπορεί να έχει τόσο μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς μια εταιρία!

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Βουρλούμη, οι Γερμανοί εξεπλάγησαν από την κατάσταση που επικράτησε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο (επεισόδια, παρεμπόδιση γενικής συνέλευσης), γεγονός που δείχνει ότι η Deutsche Telekom πιθανόν να μην ήταν και… ιδιαίτερα διαβασμένη πριν δώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, προκειμένου να εξαγοράσει μειοψηφικό ποσοστό στον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v