Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης της Altec

Την υπαγωγή της θυγατρικής εταιρείας της Altec, Microland, στο άρθρο 99 πώληση ακινήτων και περικοπών από τη μητρική, αλλά και τον περιορισμό δραστηριοτήτων, προβλέπει το σχέδιο διάσωσης που κατήρτισε η EFG Telesis.

  • του Ηλία Ντράλλου
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης της Altec
Την υπαγωγή της θυγατρικής εταιρείας της Altec, Microland, στο άρθρο 99 που αφορά στην προστασία των εταιρειών, ύστερα από κατάθεση αίτησης πτώχευσης, την πώληση ακινήτων και περικοπών από τη μητρική εταιρεία, αλλά και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της, διατηρώντας μόνο τους τομείς συστημάτων πληροφορικής (integration) και λογισμικού, προβλέπει το σχέδιο διάσωσης που κατήρτισε η EFG Telesis.

Στο σχέδιο- που αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός Ιανουαρίου- προβλέπεται η ρύθμιση χρεών ύψους 101 εκατ ευρώ, που προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό, με τα 65 εκατ. ευρώ να καλυφθούν σταδιακά από την εταιρεία Altec, στην οποία μέτοχοι θα παραμείνουν ο κ. Αθανασούλης με μειωμένο αισθητά ποσοστό μετοχών (24,4%), οι τράπεζες θα αποκτήσουν ποσοστό 37,4% και το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο θα διατεθεί σε επενδυτές.

Παράλληλα, από τα συνολικά χρέη των 101 εκατ ευρώ, τα 18 εκατ ευρώ θα διαγραφούν, τα 65 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την εταιρεία και τα υπόλοιπα 18 θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επικέντρωση της εταιρείας, στις εφαρμογές λογισμικού και η συνέχιση της δραστηριοποίησης στον τομέα των έργων πληροφορικής για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (system integration), καθώς διαθέτει σημαντικές συμβάσεις με το δημόσιο. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία δυο διακριτών εταιρειών, στον όμιλο Altec.

Επιπλέον, το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την πώληση ακινήτων, κίνηση που ενδέχεται να αποφέρει άμεσα περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, βάσει εκτιμήσεων, ενώ θα εφαρμοστεί σχέδιο περικοπών προσωπικού και μετακόμιση της εταιρείας σε διαφορετικό χώρο, ώστε τα προσημειωμένα ιδιόκτητα κτήρια να πωληθούν

Τέλος, δεν αποκλείεται να αλλάξει η εμπορική επωνυμία της εταιρείας, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα υλοποιηθούν και που θα αποσκοπούν στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής υπόστασής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v