Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώληση ακινήτου από Eurobank Properties

Η Eurobank Properties προχώρησε σε πώληση ακινήτου ιδιοκτησίας της στην περιοχή της Καλλιθέας. Το συμφωνηθέν τίμημα ανήλθε σε 9.900.000 ευρώ.

Πώληση ακινήτου από Eurobank Properties
Η Eurobank Properties προχώρησε σε πώληση ακινήτου ιδιοκτησίας της στην περιοχή της Καλλιθέας.

Πρόκειται για κτίριο μεικτής χρήσης αποτελούμενο από κατάστημα και πρατήριο βενζίνης στο ισόγειο, πέντε ορόφους γραφείων και δυο υπόγεια με θέσεις στάθμευσης, επί της οδού Ελ.. Βενιζέλου 2 στην Καλλιθέα.

Το συμφωνηθέν τίμημα ανήλθε σε  9.900.000 ευρώ έναντι εκτιμηθείσας αξίας, από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.) την 31-12-2008, ευρώ 9.858.802.

Το ακίνητο είχε ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας μέσω αγοράς από το 1999 και με την πώληση του, το πραγματοποιηθέν κέρδος, σε σχέση με το κόστος κτήσης, ανέρχεται σε ευρώ 5.455.917,82.

Το προαναφερόμενο κέρδος είχε ήδη αναγνωρισθεί στα αποτελέσματα της εταιρίας ως κέρδος αναπροσαρμογής της εύλογης αξίας του ακινήτου κατά τη διάρκεια της εκμετάλλευσης.

Η πώληση του ακινήτου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρίας για ενεργό διαχείριση του χαρτοφυλακίου της και δημιουργία υπεραξιών για τους μετόχους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v