Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Ομολογιακό δάνειο έως 50 εκατ. ευρώ

Την έκδοση απλού κοινοπρακτικού δανείου ύψους έως 50 εκατ. ευρώ, αλλά και την αύξηση του ποσοστού της Αλουμύλ (από 51% στο 66%) στη θυγατρική της, Μέτρον, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας.

Αλουμύλ: Ομολογιακό δάνειο έως 50 εκατ. ευρώ
Την έκδοση απλού κοινοπρακτικού δανείου, αλλά και την αύξηση του ποσοστού της Αλουμύλ στην θυγατρική εταιρία Μέτρον Αυτοματισμοί, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Δεκεμβρίου 2003.

Συγκεκριμένα, το ύψος του δανείου θα μπορεί να ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα 50.000.000 ευρώ, ενώ θα έχει εξαετή διάρκεια και θα παρέχει στους ομολογιούχους το δικαίωμα ανάληψης τόκου. Επίσης, σε ό,τι αφορά το ομολογιακό δάνειο, δεν θα υπάρχει δικαίωμα διαπραγμάτευσης σε οργανωμένες αγορές που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και το δικαίωμα μετατροπής του σε μετοχές από τους ομολογιούχους.

Επίσης λήφθηκε απόφαση για την αγορά κοινών, ονομαστικών μετοχών της θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία Μέτρον Αυτοματισμοί με έδρα τη ΒΙ. ΠΕ. Σερρών. Τώρα η Αλουμύλ συμμετέχει στην εταιρία με ποσοστό 51%, ενώ η γενική συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την αγορά εκατόν είκοσι δύο χιλιάδων εκατόν δέκα έξι (122.116) κοινών, ονομαστικών μετοχών που αντιστοιχούν στο 15% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΕΤΡΟΝ, ιδιοκτησίας του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑΛΟΥΜΥΛ Γεώργιου Αλ. Μυλωνά.

Η αγορά που θα γίνει για το σύνολο των μετοχών στην ονομαστική τους αξία, ήτοι 2,93 ευρώ ανά μετοχή (357.800 ευρώ συνολικά), θα αυξήσει το ποσοστό της Αλουμύλ στην Μέτρον έως το 66%.

Αναφορικά με τη συγκεκριμένη μεταβίβαση, τονίζεται το γεγονός ότι αποτελεί τακτική των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΛΟΥΜΥΛ να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο των θυγατρικών του ομίλου με πολύ χαμηλά έως και μηδενικά ποσοστά.

Η συγκεκριμένη θυγατρική, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας, αποτελεί ιδιαίτερα θετική βάση ανάπτυξης για τον Όμιλο και μία από τις ελάχιστες παραγωγούς στην Ελλάδα υπερσύγχρονων συστημάτων αυτοματισμών θυρών και αυτομάτων θυρών για ανελκυστήρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v