Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tellas: Στις 500.000 οι συνδέσεις ενδεκαμήνου

Στις 500.000 συνδέσεις έφτασε μέσα σε έντεκα μήνες λειτουργίας η Tellas ξεπερνώντας τους στόχους της διοίκησης, κατακτώντας παράλληλα το 8% της αγοράς. Για το οικονομικό έτος του 2003 (ενδεκάμηνο) ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ το 2004 εκτιμάται πως θα διπλασιαστεί.

Tellas: Στις 500.000 οι συνδέσεις ενδεκαμήνου
Τις 500.000 συνδέσεις έφτασε μέσα σε έντεκα μήνες εμπορικής δραστηριότητας η Tellas, κατακτώντας μερίδιο 8%, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Έχοντας υπερβεί τους επιχειρηματικούς στόχους για το 2003, η Tellas διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη του Συμβουλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Pierluigi Quarenghi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, παρουσίασε συνοπτικά τις εταιρικές επιδόσεις του 2003.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το επιχειρηματικό πλάνο της εταιρίας προέβλεπε συνδέσεις 300.000, ενώ επισημαίνεται πως πριν από την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της Tellas, περισσότεροι από 11 εναλλακτικοί φορείς είχαν αποκτήσει ένα συνολικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 4,5%.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Tellas ανέπτυξε το πιο εκτεταμένο και ολοκληρωμένο δίκτυο πωλήσεων, που συμπεριλαμβάνει τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής όπως o Γερμανός, τα καταστήματα της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ, δίκτυα πόρτα-πόρτα (door-to-door), και διάφορες εταιρίες Telesales, ξεπερνώντας στο σύνολό του τα 2.000 σημεία.

Σε ό,τι αφορά την εμπορική επιτυχία της Tellas αναφέρεται πως υποστηρίχθηκε από μία καινοτόμο και ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια, η οποία δεν υπερέβη σε καμία περίπτωση το αρχικό πλάνο προϋπολογισμού, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Quarenghi, και η οποία ήταν απόλυτα εναρμονισμένη με τα εγχώρια και ευρωπαϊκά πρότυπα.

Συγκεκριμένα, επιτεύχθηκε ένα επίπεδο μετρήσιμης αναγνωρισιμότητας της τάξης του 94%, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Tellas αποτελεί σήμερα το εμπορικό σήμα με την ταχύτερη διείσδυση στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες σημειώνεται πως η Tellas παρουσίασε το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών φωνής και Internet. Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται πως ήταν η πρώτη εταιρία που παρουσίασε συνδυασμένες προσφορές υπηρεσιών φωνής και Internet.

Επιπλέον, και με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Tellas πρώτη στην ελληνική αγορά παρουσίασε το FREE INTERNET, μια υπηρεσία που παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και απευθύνεται στην αγορά περιστασιακών χρηστών Internet, ενώ σημειώνεται πως σήμερα η καθημερινή χρήση του Free Internet ξεπερνά τα 600.000 λεπτά ημερησίως.

Παράλληλα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εταιρία παρουσίασε την υπηρεσία Tellas Web ADSL για πρόσβαση στο Internet με υψηλές ταχύτητες σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, ενώ η υπηρεσία Tellas 1738 My Greece εισήγαγε πρώτη την αστική χρέωση για τις υπεραστικές κλήσεις, για όλες τις μέρες της εβδομάδας, και απευθύνεται σε χρήστες που πραγματοποιούν μεγάλο όγκο υπεραστικών κλήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση από χθες (18 Δεκεμβρίου) η διακίνηση φωνής ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια λεπτά ημερησίως και αντιστοιχεί σε περίπου 120 εκατομμύρια λεπτά το μήνα, γεγονός που αντιπροσωπεύει θετική απόκλιση της τάξης 30% αναφορικά με τον αρχικό στόχο, όπως αυτός οριζόταν στο επιχειρηματικό πλάνο.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της Tellas σημειώνεται πως είναι σύμφωνα με το επιχειρηματικό πλάνο και ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για το οικονομικό έτος 2003 (11 μήνες) θα προσεγγίσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, και αναμένεται να διπλασιαστεί το 2004.

Τέλος, σημειώνεται πως οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, ΔΕΗ και Wind, επιβεβαίωσαν την απόλυτη δέσμευσή τους στην επένδυση σχεδιάζοντας, πέραν των 80 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη συνεισφέρει σαν κεφάλαιο, μία περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων που θα συνδυαστεί με πρόγραμμα δανειοδότησης από εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, ενω οι συνολικές επενδύσεις εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v