Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Διενέργεια διαγωνισμού για ανέγερση κτηρίου

Τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την κατασκευή κτηρίου γραφείων σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της Λεωφόρου Αθηνών 108-110 Αθήνα, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του Ομίλου της, ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ.

ΕΧΑΕ: Διενέργεια διαγωνισμού για ανέγερση κτηρίου
Τη διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την κατασκευή κτηρίου γραφείων σε ιδιόκτητο οικόπεδο, επί της Λεωφόρου Αθηνών 108-110 Αθήνα, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του Ομίλου της, ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο διαγωνισμός γίνεται με το σύστημα ”Μελέτη - Κατασκευή” και με βασικό εργολαβικό αντάλλαγμα τη μεταβίβαση ποσοστού εξ’ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου και του δικαιώματος αξιοποίησης του πλεονάζοντος συντελεστή δόμησης.

Εναλλακτικά, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι μπορεί να ανατεθεί η κατασκευή του κτηρίου γραφείων έναντι ”κατ’ αποκοπή” χρηματικού εργολαβικού ανταλλάγματος ή ακόμα και με άλλον τρόπο, με βάση εναλλακτικές προσφορές που μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι.

Το κτήριο γραφείων της ΕΧΑΕ έχει, κατά την προμελέτη, συνολική επιφάνεια που προσμετράται στον συντελεστή δόμησης 9.218,10 μ2, ενώ τα υπόγειά του έχουν συνολική επιφάνεια 10.149,78 μ2.

Στο οικόπεδο είναι δυνατή η κατασκευή ενός ακόμα κτηρίου με ανωδομή συνολικού εμβαδού, προσμετρούμενου στον συντελεστή δόμησης, 14.463,81 μ2 και με αντίστοιχα υπόγεια συνολικού εμβαδού 5.840,00 μ2 περίπου.

Το κτήριο θα πρέπει να αποπερατωθεί μέσα σε προθεσμία που θα προτείνουν οι υποψήφιοι, που όμως δεν μπορεί να ξεπερνά τις 720 ημέρες.

Ως ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών ορίσθηκε η 27η Φεβρουαρίου 2004, στα γραφεία της ΕΧΑΕ, ενώ στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν, Χρηματοπιστωτικοί Οργανισμοί ή Εταιρίες εκμετάλλευσης και αξιοποίησης ακινήτων, ή και εταιρίες που ασχολούνται με την κατασκευή οικοδομικών έργων (δημόσιων ή ιδιωτικών) - εργοληπτικές επιχειρήσεις, που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν.

Οι ειδικές απαιτήσεις που περιγράφονται στην αναλυτική Διακήρυξη, είναι η επαρκή χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, η εκπόνηση της πλήρους μελέτης του έργου και η έντεχνη και εμπρόθεσμη κατασκευή του έργου.

Οι παραπάνω αναφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μεμονωμένες ή σε κοινοπραξία. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν είναι εργοληπτική επιχείρηση, τότε αυτός θα πρέπει να μετέχει ως κοινοπραξία με ανάλογη επιχείρηση ή να έχει εξασφαλίσει τη σύμπραξη μ’ αυτήν, ως υπεργολάβο.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να συμπράξουν με Ελληνικές μελετητικές επιχειρήσεις ή ισοδύναμες αλλοδαπές ως ακολούθως: α) για έργα κατηγορίας 6 (Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων): πτυχίο μελετητή E’ τάξεως, β) για έργα κατηγορίας 9 (Η/Μ μελέτες): πτυχίο μελετητή Ε’ τάξεως και για έργα κατηγορίας 8 (Στατικές μελέτες): πτυχίο μελετητή Ε’ τάξεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v