Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Eλευθέριος Τζέλας νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ

Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, ο Ελ. Τζέλας ανέλαβε τα καθηκόντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, τονίζοντας την πεποίθησή του για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρίας.

O Eλευθέριος Τζέλας νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ
Παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων, Γιάννη Τσακλίδη, ανέλαβε σήμερα και επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ Ελευθέριος Τζέλας, ο οποίος θα ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο διοίκησης της ΕΥΔΑΠ, παραβρέθηκαν οι απελθόντες Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος του Δ.Σ., και Διονύσιος Ξένος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη της ΕΥΔΑΠ και της εταιρίας Παγίων ΕΥΔΑΠ.

Στην ομιλία του ο κ. Τσακλίδης επισήμανε το έως τώρα θετικό έργο της ΕΥΔΑΠ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπό τη νέα διοίκηση θα συνεχισθεί η καλή -και γιατί όχι καλύτερη, τόνισε χαρακτηριστικά- πορεία της εταιρίας.

Ο Ελευθέριος Τζέλας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1945, είναι παντρεμένος κι έχει μια κόρη 23 χρόνων. Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθήνας και διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Lancaster της Αγγλίας σε Επιχειρησιακή Ερευνα, με εξειδίκευση στα Logistic συστήματα.

Εργάσθηκε στην Αγροτική Τράπεζα κι έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και γενικός γραμματέας στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Ανάπτυξης.

Επίσης, υπήρξε σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και άλλων οργανισμών και επιχειρήσεων. Το Νοέμβριο του 1996 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και πρόεδρος των Ελληνικών Διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

Τον Απρίλιο του 1998, μετά την αναδιάρθρωση του ομίλου, την αλλαγή επωνυμίας σε ”Ελληνικά Πετρέλαια” και την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου, ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου έως τις 4/1/2002, καθώς και πρόεδρος των θυγατρικών του Ομίλου ΕΚΟ - ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ, έως τις 16/1/2002, και της Diaxon από 13/5/1998 έως 25/2/2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v