Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καναδική εταιρία το χρυσωρυχείο Περάματος

Σe κατ’ αρχήν δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του χρυσωρυχείου του Περάματος, το 80% του οποίου ανήκει στη Newmont Mining και το 20% στη Βαρυτίνη (S&B), προχώρησε η καναδική Frontier Pacific Mining Corporation, σύμφωνα με ανακοίνωση που παρουσιάζεται στο site της καναδικής εταιρίας.

Σε καναδική εταιρία το χρυσωρυχείο Περάματος
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία δεσμευτικού χαρακτήρα για την εξαγορά του χρυσωρυχείου του Περάματος προχώρησε η καναδική Frontier Pacific Mining Corporation, σύμφωνα με ανακοίνωση που παρουσιάζεται στο site της καναδικής εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί ούτε από την S&B (Βαρυτίνη), που ελέγχει το 20% των χρυσωρυχείων Περάματος (το υπόλοιπο 80% ανήκει στη Newmont Mining Corp), ούτε και από την πλευρά των Χρυσωρυχείων Θράκης.

Ειδικότερα, η Frontier Pacific Mining Corporation έχει συμφωνήσει να καταβάλει το ποσό των 12 εκατ. δολαρίων για την εξαγορά του χρυσωρυχείου του Περάματος, εκ των οποίων 1 εκατ. δολάρια έχουν ήδη δοθεί ως προκαταβολή.

Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, έως τον Μάρτιο του 2004, ενω έχει συμφωνηθεί να δοθούν επιπλέον τρία εκατ. δολάρια στους πωλητές, με την έναρξη της παραγωγής χρυσού, καθώς επίσης και η πληρωμή royalties ύψους 2,5% επι της παραγωγής μεταλλευμάτων.

Πάντως, η υλοποίηση της συμφωνίας προϋποθέτει τη λήψη αδειών από διάφορες αρχές, νομικό due diligence, καθώς επίσης και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την πλευρά της αγοράστριας εταιρίας, η οποία σημειωτέον είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο TSX Ventures Exchange του Καναδά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v