Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΤ: Αποφάσισε αύξηση 100,2 εκ. με προνομιούχες

Η Έκτακτη Γ.Σ. της Τράπεζας Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου κατά το ποσό των 100.200.000 ευρώ με προνομιούχες μετοχές, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά και μόνον από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΤΤ: Αποφάσισε αύξηση 100,2 εκ. με προνομιούχες
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής που πραγματοποιήθηκε  σήμερα 8 Ιανουαρίου 2009 αποφάσισε την αύξηση κεφαλαίου κατά το ποσό των 100.200.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 286.285.714 προνομιούχες εξαγοράσιμες ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου ονομαστικής αξίας 0,35 ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά και μόνον από το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Μετά την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 147.816.639,35 ευρώ διαιρούμενο σε α) 136.047.541 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 0,35 εκάστη και β) σε 286.285.714 προνομιούχες εξαγοράσιμες, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,35 εκάστη.

Επίσης, κατήργησε, κατά πλειοψηφία, το δικαίωμα προτίμησης των σημερινών μετόχων επί των προνομιούχων μετοχών που θα εκδοθούν. 

Ακόμα, τροποποίησε ομόφωνα το άρθρο 5 του Καταστατικού της Τράπεζας (Μετοχικό Κεφάλαιο) έτσι ώστε να απεικονίζονται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα προνόμια των προνομιούχων μετοχών. Τροποποίησε επίσης το άρθρο 8 του Καταστατικού της Τράπεζας (περί μετοχών) έτσι ώστε να αναφέρεται το νομοκανονιστικό πλαίσιο που διέπει τις προνομιούχες μετοχές που θα εκδοθούν και τα προνόμια αυτών.

Τέλος, εξέλεξε ομόφωνα νέο ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία και όρισε ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη την κα. Αθηνά Αθανασιάδη και τον κ. Γεώργιο Τσουκαλά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Τρύφων Κολλίντζας : Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος
2. Ιωάννης Γαμβρίλης : Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος
3. Αθηνά Αθανασιάδη: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
4. Αυγουστίνος Βιντζηλαίος : Μη εκτελεστικό μέλος
5. Αργύρης Ζαφειρόπουλος : Μη εκτελεστικό μέλος
6. Αντώνης Καμινάρης : Μη εκτελεστικό μέλος
7. Αθανάσιος Πρέσβελος: Μη εκτελεστικό μέλος
8. Αθανάσιος Σταθόπουλος :Μη εκτελεστικό μέλος
9. Αθανάσιος Τζακόπουλος: Μη εκτελεστικό μέλος
10. Γεώργιος Τσουκαλάς: Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
11. Αγγελος Φιλιππίδης : Μη εκτελεστικό μέλος

Την Τράπεζα εκπροσωπεί και δεσμεύει σε όλες τις έννομες σχέσεις και συναλλαγές της, με μόνη την υπογραφή του κάτω από την εταιρική επωνυμία, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Τρύφων Κολλίντζας.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, παρατεινόμενη αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση.

Β) Στην ίδια συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε Επιτροπή Ελέγχου (AUDIT COMMITTEE) αποτελούμενη από τους: Αντώνη Καμινάρη ως Πρόεδρο και τους κ.κ. Γεώργιο Τσουκαλά και Αθανάσιο Τζακόπουλο ως μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v