Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωστόπουλος: Τι συνέβη με Εθνική (update)

”Σε 10 χρόνια θα λέμε κρίμα που δεν έγινε η συγχώνευση Εθνικής - Alpha Bank” δήλωσε ο Γ. Κωστόπουλος, μιλώντας στη γ.σ. της τράπεζας, ενώ αναγνώρισε σφάλματα και από τις δύο πλευρές, αλλά και ”αξεπέραστες δυσκολίες”. Αναμένει επίσης σημαντική επιβράδυνση στα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Κωστόπουλος: Τι συνέβη με Εθνική (update)
”Σε 10 χρόνια θα λέμε όλοι κρίμα που δεν έγινε η συγχώνευση Εθνικής -Alpha Bank. Δυστυχώς δεν έγινε”.

Με τον τρόπο αυτό έκλεισε για λογαριασμό της Alpha Bank ο πρόεδρός της, Γ. Κωστόπουλος, το χρονικό της αποτυχίας των συζητήσεων με την Εθνική, μιλώντας στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας.

”Σφάλματα έγιναν και από τις δύο πλευρές και οι δυσκολίες ήταν αξεπέραστες” τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κωστόπουλος.

Ερωτηθείς γιατί οι συζητήσεις έγιναν κάτω από απόλυτο πέπλο μυστικότητας, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι ”δεν θέλαμε διαρροές για να μη γίνουν παιχνίδια. Για ό,τι έκαναν οι χρηματιστές με τη μια ή την άλλη μετοχή δεν ευθυνόμαστε εμείς. Τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες και η μυστικότητα”.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, εξαρχής υπήρχε το ερώτημα ”για το αν μπορούσαμε να αποκρατικοποιήσουμε την Εθνική. Το πιστεύαμε, άσχετα τι έγινε μετά”.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρηματιστηρίου και στην κακή του εικόνα, ο κ. Κωστόπουλος τόνισε ότι είναι διάχυτη η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Κεφαλαιαγορά, όπου παρατηρείται ένας αυτοτροφοδοτούμενος κύκλος.

Νωρίτερα, ο κ. Κωστόπουλος χαρακτήρισε δημιουργικό έτος για τη λειτουργία της τράπεζας και του ομίλου το 2001, ενώ αναφέρθηκε στην πορεία των βασικών μεγεθών της τράπεζας και του ομίλου και στις προοπτικές για το 2002.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2002 θα παρουσιάσουν σημαντική επιβράδυνση.

Το μέρισμα που θα δοθεί στους μετόχους θα είναι 0,91 ευρώ ανά μετοχή, όσο δηλαδή ήταν το μέρισμα και για τη χρήση 2000, πληρωτέο στις 16 Απριλίου 2002.

Στη συνέλευση εγκρίθηκε ο ισολογισμός της 31.12.2001 καθώς και όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.

Μεταξύ των άλλων, ενεκρίθησαν και τα κατωτέρω:

α) Η αποτύπωση σε Ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

β) Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των Ευρώ 7.669.064,24 που προήλθε από την κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας από την κατά νόμο αναπροσαρμογή ακινήτων (Ευρώ 7.380.779,07) και από την κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο (Ευρώ 288.285,17), με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από Ευρώ 4,11 σε Ευρώ 4,15.

Το νέο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης ανέρχεται σε Ευρώ 768.461.974 διαιρούμενο σε 185.171.560 μετοχές ονομαστικής αξίας Ευρώ 4,15 εκάστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v