Λύκος: Σύσταση νέας εταιρίας με την ΕΤΕ

Τη σύσταση μιας νέας εταιρίας, της Lykos Paperless Solutions, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής παρουσίασης και πληρωμής λογαριασμών, αποφάσισε η Inform Π. Λύκος. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας η Εθνική Τράπεζα θα συμμετέχει με 30%.

Λύκος: Σύσταση νέας εταιρίας με την ΕΤΕ
Το διοικητικό συμβούλιο της Inform Π. Λύκος αποφάσισε τη σύσταση εταιρίας με την επωνυμία Lykos Paperless Solutions Α.Ε. Στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας πρόκειται να συμμετάσχει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρωταρχικό αντικείμενο της νέας εταιρίας του ομίλου Λύκος είναι η παροχή, στο σύνολο της ελληνικής αγοράς και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Παρουσίασης και Πληρωμής Λογαριασμών –Electronic Bill Presentment & Payment (EBPP).

”Αισθανόμαστε ότι για πρώτη φορά δημιουργούμε υποδομές” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Λύκος, ”που καθιστούν το Διαδίκτυο όχι μια εναλλακτική, αλλά τη μοναδικής σημασίας πλατφόρμα ουσιαστικής και αμφίδρομης επικοινωνίας”.

Η Inform Π. Λύκος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί σήμερα τον σημαντικότερο και πλέον αξιόπιστο παροχέα υπηρεσιών διαχείρισης λογαριασμών για τους σημαντικότερους billers της ελληνικής αγοράς. Με τη Lykos Paperless Solutions, ο όμιλος προεκτείνει τις έντυπες λύσεις επικοινωνίας, αναπτύσσοντας ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικής πλέον διαχείρισης λογαριασμών (μέσω Internet, Digital TV, Mobile κ.λπ.).

Η Ηλεκτρονική Παρουσίαση και Πληρωμή Λογαριασμών αποτελεί μια νέα τάση στην παγκόσμια αγορά, η οποία διαφαίνεται ότι θα επικρατήσει μέσα στην επόμενη πενταετία. Απευθύνεται στο σύνολο των παροχέων υπηρεσιών που εκδίδουν λογαριασμούς (billers), όπως τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, εταιρίες κοινής ωφέλειας, πιστωτικές κάρτες, αλυσίδες λιανικής κ.λπ. Αφενός διευκολύνει την παρουσίαση, επεξεργασία, αποθήκευση και πληρωμή κάθε είδους λογαριασμού, και αφετέρου δημιουργεί νέες δυνατότητες εξατομικευμένης επικοινωνίας προς και από τον τελικό καταναλωτή.

Η εταιρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, προσάρμοσε αλλά και ανέπτυξε το λογισμικό της Checkfree Corporation (USA) της σημαντικότερης πλατφόρμας e-billing σε παγκόσμιο επίπεδο, με αποτέλεσμα σήμερα η Lykos Paperless Solutions να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών EBPP προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.

Ο κεντρικός κόμβος (consolidation center) μπορεί να υποδεχτεί πολλαπλές εφαρμογές και να υποστηρίξει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (billers, τράπεζες, customer service providers). Ταυτόχρονα παρέχει στον κάθε φορέα την ευχέρεια να χτίσει το δικό του ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με εξατομικευμένη πληροφορία προς τον τελικό καταναλωτή.

Ειδικά για τις τράπεζες, το EBPP είναι η ευκαιρία να αναδείξουν τον ηγετικό τους ρόλο στις νέες τεχνολογίες και να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στις ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να αναπτύξουν έσοδα και πελάτες.



Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος είναι η Lykos Paperless Solutions να διαχειριστεί το μεγαλύτερο μέρος των ηλεκτρονικών λογαριασμών, αλλά και εγγράφων γενικότερα, στην ελληνική αγορά. Η σπουδαιότητα επομένως του project ΕΒΡΡ οδήγησε στη στρατηγικής σημασίας συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη νέα εταιρία. Τόσο η Εθνική όσο και η Inform Λύκος αποτελούν αναμφίβολα σημαντικότατους Trusted Third Parties στον ελληνικό επιχειρηματικό χώρο. Η αξιοπιστία του κοινού φορέα και η ασφάλεια που απορρέει από τη συνεργασία των δύο οργανισμών, εξασφαλίζουν τις πιο ουσιαστικές προϋποθέσεις επιτυχίας του όλου εγχειρήματος.

”Με πραγματοποιηθείσες επενδύσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ σε λογισμικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό” τόνισε ο Νίκος Λύκος, ”και σωρευμένη τεχνογνωσία πολλών ανθρωποετών, προσβλέπουμε στην εξέλιξη της Lykos Paperless Solutions με ιδιαίτερη αισιοδοξία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v