Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Eταιρική ημερίδα στις Βρυξέλλες

Hμερίδα με θέμα ”Λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Δραστηριότητες και προοπτικές” πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο ΟΛΘ, με αφορμή την πρόσφατη εισαγωγή του στο Χ.Α. και στο πλαίσιο της προσπάθειας για διεύρυνση της πελατειακής του βάσης.

ΟΛΘ: Eταιρική ημερίδα στις Βρυξέλλες
Eταιρική ημερίδα με θέμα ”Λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Δραστηριότητες και προοπτικές” πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρόσφατη εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο πλαίσιο της προσπάθειας για διεύρυνση της πελατειακής του βάσης.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Αντώνιος Βαφειάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Απόστολος Γενίτσαρης, η Γενική Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης κυρία Αναστασία Βόσκα και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Σχέσεων με τους Επενδυτές κύριος Μιλτιάδης Αρβανιτίδης παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της εταιρίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας που δημιουργούνται από αυτές.

Ειδικότερα έγινε λεπτομερής παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λιμένος Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις υπηρεσίες, εγκαταστάσεις, το μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει καθώς και τη γεωστρατηγική του θέση στο χώρο των Βαλκανίων και της Μεσογείου γενικότερα.

Αναφέρθηκε η πρωτοβουλία της διοίκησης για συμμετοχή του ΟΛΘ στο έργο αναβάθμισης του παραδουνάβιου λιμένος Λομ της Βουλγαρίας και αναλύθηκε η σημασία της επένδυσης.



Παρουσιάσθηκαν ευκρινώς οι δυνατότητες που παρέχει η Ελευθέρα Ζώνη του λιμένος, οι κύριες επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν καθώς και η παρούσα δυναμική που πηγάζει από το θεσμικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό της εταιρείας εκ μέρους της διοικήσεως. Σημαντική είναι η υπόσχεση που δόθηκε για συνέχιση και βελτίωση των υπηρεσιών του οργανισμού.

Όσον αφορά τα βασικά μεγέθη διακίνησης φορτίου, κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους 2003 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, παρουσιάσθηκε αύξηση 3,3% στη συνολική διακίνηση εμπορευμάτων και 11,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, τάση που αναμένεται να συνεχισθεί έως το τέλος του 2003 καθώς επίσης και το 2004.

Χαρακτηριστικά, έγινε εκτενής αναφορά στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, όπου επισημάνθηκε ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2003 τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7% και τα κέρδη προ φόρων κατά 28% περίπου, ενώ τα συνολικά έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 43,5 εκατομμύρια ευρώ το 2003 και σε 47,2 εκατομμύρια ευρώ το 2004, τα δε αντίστοιχα αποτελέσματα παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση (5,7 εκατομμύρια ευρώ και 7,0 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα λιμενικής πολιτικής και διευρωπαϊκών δικτύων, καθώς επίσης και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, επιχειρηματίες και επενδυτές του εμπορικού και οικονομικού τομέα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, κ. Ιωάννης Κοραντής.

Η συζήτηση η οποία επακολούθησε επικεντρώθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένος Θεσσαλονίκης με τις εύστοχες παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών, κ.κ. Μαστοράκη και Φώλια και των υπευθύνων παραγόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v