Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Προχωρά σε ΑΜΚ ύψους 350 εκ. ευρώ

Την 7η Ιανουαρίου 2009 συγκαλείται σε συνεδρίαση το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να λάβει απόφαση για σύγκληση ΕΓΣ με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 350 εκατ. ευρώ για συμμετοχή στο "πακέτο".

ΕΤΕ: Προχωρά σε ΑΜΚ ύψους 350 εκ. ευρώ
Την 7η Ιανουαρίου 2009 συγκαλείται σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να λάβει απόφαση για την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέσω της έκδοσης προνομιούχων μετοχών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο «για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Με αφορμή τη σύγκληση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της Εθνικής κ. Τάκης Αράπογλου δήλωσε: « Όπως είναι ήδη γνωστό η Εθνική Τράπεζα έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας. Ύστερα και από τις διαβουλεύσεις που είχαμε με την Τράπεζα της Ελλάδος, στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα προταθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά Ευρώ 350 εκ. μέσω έκδοσης προνομιούχων μετοχών στο πλαίσιο του σχετικού νόμου ».

Όπως είναι γνωστό, τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο περιλαμβάνουν την παροχή ρευστότητας μέχρι ποσού Ευρώ 8 δισ. μέσω ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, την παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι ποσού Ευρώ 15 δισ. και την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου σε αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών μέχρι Ευρώ 5 δισ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό του διανεμηθησομένου μερίσματος στο 35% των κερδών της Τράπεζας κατά το μέγιστο, συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος των πάσης φύσεως προνομιούχων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v