Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Εξαγορά εταιρίας στο Περού

Στην εξαγορά του 100% της Περουβιανής εταιρίας τυχερών παιχνιδιών Tektron S.A. από την ΙΒΜ Peru (ποσοστό 50%) και περουβιανών εταιριών από το χώρο των ΜΜΕ (υπόλοιπο 50%), προχώρησε η Intralot.

Intralot: Εξαγορά εταιρίας στο Περού
Στην εξαγορά του 100% της Περουβιανής εταιρίας διαχείρισης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών Tektron S.A. από την ΙΒΜ Peru (η οποία κατείχε ποσοστό 50%) και περουβιανών εταιριών από το χώρο των ΜΜΕ και της διανομής (οι οποίες κατείχαν το υπόλοιπο 50%), προχώρησε η Intralot.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το τίμημα για την αγορά των μετοχών ανέρχεται στα 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι παλιοί μέτοχοι θα έχουν όφελος από την αύξηση του τζίρου των παιχνιδιών στα επόμενα δύο χρόνια. Η κίνηση αυτή αλλάζει τα δεδομένα στην Περουβιανή αγορά τυχερών παιχνιδιών, καθώς η Intralot αποκτά πλέον ηγετική θέση.

H Tektron δραστηριοποιείται τα τελευταία οκτώ χρόνια στο Περού και κατέχει κυρίαρχη θέση στην αγορά αριθμολαχείων και στιγμιαίων λαχείων, με ετήσιες πωλήσεις που κυμαίνονται στα 30 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η εταιρία λειτουργεί δύο παιχνίδια τύπου λόττο, ένα τύπου Super 3, καθώς και στιγμιαία λαχεία με την εμπορική ονομασία ”La Tinka”, η οποία απολαμβάνει πολύ υψηλής αναγνωρισιμότητας (brand awareness) στην αγορά του Περού.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η εξαγορά της Tektron πρόκειται να δώσει σημαντική ώθηση στα σχέδια επέκτασης της Intralot στο Περού, καθώς αποκτά πρόσβαση σε ένα εκτενές δίκτυο με 1.400 σημεία πώλησης στο σύνολο της επικράτειας το οποίο, σε συνδυασμό με το δίκτυο 1.000 σημείων της Intralot de Peru, θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής καταναλωτικών προϊόντων στη χώρα.

Η μηχανογράφηση των παιχνιδιών ”La Tinka” βάσει της υψηλής τεχνολογίας της Intralot, η επέκταση του δικτύου, η εισαγωγή νέας γενιάς παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης και Videolotto αναμένεται να αυξήσουν δραστικά τα έσοδα της Intralot στα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον, οι συνέργιες και οι οικονομίες κλίμακας της Intralot de Peru και της Tektron αναμένεται να είναι καθοριστικές για την αύξηση της κερδοφορίας της νέας εταιρίας, η οποία θα προκύψει από τη συγχώνευση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Τέλος επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι με την επένδυση αυτή, η Intralot αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στο Περού, μια χώρα που παρουσιάζει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και πολιτική σταθερότητα.

Παράλληλα, η παρουσία αυτή, σε συνδυασμό με τη συνεχώς αναπτυσσόμενη παρουσία της Intralot στη Χιλή, προσδίδει στην εταιρία ισχυρή θέση στον ευρύτερο χώρο της Λατινικής Αμερικής και αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα για την επέκτασή της στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v