Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζάς: Βασικός μοχλός η Banca Romaneasca

Τις προοπτικές ανάπτυξης του oμίλου της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στη Ρουμανία παρουσίασε, σε ειδική εκδήλωση σήμερα το μεσημέρι (11.12.03), ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Θεόδωρος Καρατζάς, τονίζοντας τον ειδικό ρόλο της Banca Romaneasca.

Καρατζάς: Βασικός μοχλός η Banca Romaneasca
Τις προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος στη Ρουμανία παρουσίασε, σε ειδική εκδήλωση σήμερα το μεσημέρι (11.12.03), ο διοικητής της κ. Θεόδωρος Καρατζάς.

Όπως είπε ο κ. Καρατζάς, κύριος πυρήνας της στρατηγικής της τράπεζας για την περαιτέρω ανάπτυξη και πλήρη καθιέρωση ισχυρής περιφερειακής ταυτότητας στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελεί η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της νεοαποκτηθείσας τράπεζας Banca Romaneasca, η οποία αποτελεί πλέον τον βασικό μοχλό ανάπτυξης του ομίλου της Εθνικής Τραπέζης στη Ρουμανία, όπου λειτουργούν από ετών ένα πλήρες κατάστημά της στο Βουκουρέστι, μία θυγατρική εταιρία επενδυτικής τραπεζικής, η ΕΤΕΒΑ Romania, και μία ασφαλιστική εταιρία η Garanta.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αυτή έγινε με την ευκαιρία της εξαγοράς του 81,6% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Banca Romaneasca από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε πως πρόκειται να κατατεθεί προσφορά από την Εθνική στους μετόχους της Banca Romaneasca για την απόκτηση και του εναπομείναντος μεριδίου, ύψους 18%, ίσως και τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Καρατζάς τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία την οποία προσδίδει η Εθνική Τράπεζα στην ισχυρή συμμετοχή της, ιδίως μέσω της Banca Romaneasca, και στην προσβλεπόμενη οικονομική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο της πορείας ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Banca Romaneasca, η οποία διαθέτει ήδη δίκτυο 25 καταστημάτων σε όλη τη Ρουμανία και εξειδικεύεται στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω, υπό την καθοδήγηση και τη συνδρομή της Εθνικής Τραπέζης, το δίκτυο καταστημάτων της σε σύνολο περίπου 40, μέσω των οποίων θα προσφέρει νέα σύγχρονα προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους τους τραπεζικούς τομείς με ιδιαίτερη έμφαση στη λιανική τραπεζική.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, μίλησαν επίσης ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης και ο γενικός διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού, κ. Άγις Λεώπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Ρουμανία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Ρουμάνοι κυβερνητικοί παράγοντες, επίσημοι και επιχειρηματίες, καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή σχεδιάζουν να δραστηριοποιηθούν στη ρουμανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v