Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβιώνουν τα σενάρια αποχώρησης του Π. Βουρλούμη

Επανέρχεται το σενάριο αποχώρησης του κ. Παναγή Βουρλούμη από τη διοίκηση του Οργανισμού, εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.

  • του Ηλία Ντράλλου
Αναβιώνουν τα σενάρια αποχώρησης του Π. Βουρλούμη
Επανέρχεται το σενάριο αποχώρησης του κ. Παναγή Βουρλούμη από τη διοίκηση του Οργανισμού, εν όψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να εγκριθεί η προώθηση σημαντικών αλλαγών σε εργασιακό επίπεδο, αλλά και στον τρόπο προμηθειών.

Ο κ. Βουρλούμης επισκέφτηκε τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για να συζητήσει τις επιδιωκόμενες αλλαγές που θα υλοποιηθούν το 2009, μεταξύ των οποίων είναι η αλλαγή της νομοθεσίας με την άρση της μονιμότητας, ώστε η σχεδιαζόμενη στοχευμένη αποχώρηση των περίπου 2.000 εργαζομένων από τον Οργανισμό να πραγματοποιηθεί χωρίς προσκόμματα και να βελτιωθεί το σύστημα προμηθειών.

Επίσης -σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day- συζητήθηκε και η αναμενόμενη ψήφιση από τη Γ.Σ. τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας δύο επιπλέον μελών της Deutsche Telekom, προκειμένου ο συνολικός αριθμός εκπροσώπων της να ανέρχεται σε 5 άτομα, όσα προβλέπονται και από τη συμφωνία ελληνικού δημοσίου με D.T.

Πέραν αυτού, αδιευκρίνιστο παραμένει αν τελικά θα παραμείνει στη θέση του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, καθώς αν και το θέμα αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα απασχολήσει τη γενική συνέλευση, μέχρι σήμερα τηρείται σιγή ιχθύος από πλευράς ελληνικού δημοσίου, μα και από τον επικεφαλής του Οργανισμού.

Πάντως, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών υπήρξε "αναζωπύρωση" του σεναρίου αποχώρησης του κ. Βουρλούμη από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. ή του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχουν τεθεί ορισμένα ονόματα, εκ των οποίων μάλιστα κάποια από αυτά έχουν διατελέσει στο παρελθόν στελέχη στον Οργανισμό.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια από τις θέσεις του κ. Βουρλούμη πρόσωπο που εργάζεται ήδη στον ΟΤΕ και σε αυτήν την πιθανότητα τα ονόματα που ακούγονται προέρχονται από τους νυν επικεφαλής των θυγατρικών οργανισμών, μα και από τις διευθυντικές θέσεις της μητρικής εταιρίας.

Επίσης, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη εάν θα παραμένει στο Δ.Σ. της εταιρίας ο πρώην αντιπρόεδρος της Deutsche Telekom, κ. Karl - Gerhard Eick, ο οποίος είναι μέλος από το περασμένο καλοκαίρι.

-- Οι αλλαγές σε Δ.Σ., εργατικό κανονισμό, προμήθειες

Στη γενική συνέλευση αναμένεται να υπάρξει έγκριση τροποποίησης των άρθρων 8 (διοικητικό συμβούλιο), 9 (εκλογή, σύνθεση και θητεία του διοικητικού συμβουλίου), 10 (συγκρότηση και λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου) και 12 (διευθύνων σύμβουλος) του ισχύοντος καταστατικού.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του ΟΤΕ, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η "συνδιοίκηση" της εταιρίας, αφού και οι δυο πλευρές θα έχουν ισάριθμα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για μεταβολές στον τρόπο διοίκησης, ο οποίος και εκτιμάται ότι θα συγκεκριμενοποιηθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους.

Όσον αφορά στο σύστημα προμηθειών, οι εκπρόσωποι της D.T. θα επιδιώξουν τον εξορθολογισμό του συστήματος, την απαλλαγή του από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως τον περιορισμό του κόστους, μέσα και από την αξιοποίηση συνεργιών ανάμεσα στη γερμανική και ελληνική εταιρία τηλεπικοινωνιών, οι οποίες και εκτιμούνται ότι θα ανέλθουν στα 2,1 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει υπάρξει παραίνεση των Γερμανών προς τη διοίκηση του Οργανισμού για την περιστολή των προμηθειών σε ολόκληρο τον όμιλο και μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι από την πλευρά της η ηγεσία του Οργανισμού έχει κινηθεί ανάλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v