Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάσταση απόψεων για συγχώνευση ΟΤΕ - Cosmote

Αρνητικός εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, για ενδεχόμενη συγχώνευση της εταιρίας με τον ΟΤΕ, καθώς, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Κέρδος”, η ανεξαρτησία της Cosmote είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την ίδια όσο και για τον όμιλο ΟΤΕ.

Διάσταση απόψεων για συγχώνευση ΟΤΕ - Cosmote
Αρνητικός εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, στο ενδεχόμενο συγχώνευσης της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας με τον ΟΤΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μαρτιγόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Κέρδος”, η ανεξαρτησία της Cosmote είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την ίδια όσο και για τον όμιλο ΟΤΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, η Cosmote κατέκτησε τη θέση που κατέχει στην ελληνική αγορά χάρη στην ανεξαρτησία της, η οποία (θέση) έχει άμεση αντανάκλαση στα αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας τόνισε ότι το ενδεχόμενο της συγχώνευσης αφορά αποκλειστικά στον βασικό μέτοχο της εταιρίας, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση δεν έχει να προσθέσει αξία στον ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote τόνισε ότι ”δεν έχουμε δει στον ευρωπαϊκό χώρο ανάλογα παραδείγματα, σημειώνοντας πως το παράδειγμα της France Telecom με την Orange είναι το μοναδικό, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως είναι και διαφορετικό από αυτό του ΟΤΕ και της Cosmote, καθώς το πρώτο αφορούσε μόνο στο 13% των μετοχών και όχι στο 33%, χωρίς να συνυπολογίζουμε και το 9% των μετοχών που κατέχει η Telenor”, καταλήγοντας πως η απόφαση της France Telecom δεν επιβραβεύτηκε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της Cosmote, ο κ. Μαρτιγόπουλος ανέφερε ότι η εταιρία έχει βάλει ως στόχο να είναι μια από τις πέντε πιο αποδοτικές επιχειρήσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, γεγονός το οποίο -όπως τόνισε- επιτεύχθηκε το 2001, το 2002 και το 2003, συμπληρώνοντας πως ευελπιστεί να συνεχιστεί και το 2004.

Σχετικά με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε Βουλγαρία και πΓΜΔ, ο ίδιος ανέφερε ότι η Cosmote ενδιαφέρεται να αποκτήσει τις δύο αυτές επιχειρήσεις, καθώς εκτιμά ότι ”μπορεί να γίνει καλύτερη δουλειά”.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Μαρτιγόπουλος ”έτσι όπως είναι σήμερα μέσα στο χαρτοφυλάκιο των 35-40 εταιριών του ΟΤΕ, δεν μπορούν να έχουν την απόδοση εκείνη όσο αν ήταν στο χαρτοφυλάκιο της Cosmote”, συμπληρώνοντας πως ”εάν οι εταιρίες προσχωρήσουν στην Cosmote, θα έχουν μεγαλύτερη και πιο ορατή αντανάκλαση στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v