Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε η δημιουργία της Marfin Financial Group

Το ”πράσινο φως” για τη δημιουργία της Marfin Financial Group (MFG) έδωσαν με ισχυρή πλειοψηφία οι μέτοχοι των εταιριών Comm Group, Marfin Classic ΑΕΕΧ και Maritime and Financial Investments. Εντός της εβδομάδας η απόφαση για την υποβολή ή μη της προσφοράς για τη Γενική Τράπεζα.

Εγκρίθηκε η δημιουργία της Marfin Financial Group
Το ”πράσινο φως” για τη δημιουργία της Marfin Financial Group έδωσαν με ισχυρή πλειοψηφία οι μέτοχοι των εταιριών Comm Group, Marfin Classic ΑΕΕΧ και Maritime and Financial Investments.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την υποβολή ή μη της προσφοράς για τη Γενική Τράπεζα.

Ειδικότερα, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου έγιναν οι γενικές συνελεύσεις των εταιρειών Comm Group (με απαρτία 70,73%), Marfin Classic ΑΕΕΧ (με απαρτία 66,82%) και Maritime and Financial Investments(με απαρτία 78,63%), όπου ομόφωνα οι μέτοχοι αποφάσισαν τη συγχώνευση των τριών εταιρειών με απορρόφησή τους από την πρώτη και τη μετονομασία της σε Marfin Financial Group.

Η MFG έχει σήμερα σαν βασικές θυγατρικές της δύο εξειδικευμένες τράπεζες, τη Marfin Bank (εξειδικευμένη στο Private Banking) και την Investment Bank of Greece (εξειδικευμένη στο investment banking), ενώ έχει ανακοινώσει δημόσια την πρόθεσή της να επεκταθεί και στο retail banking μέσω αποκτήσεως συμμετοχής σε τρίτη τράπεζα και γι΄ αυτό τον λόγο αυτή την περίοδο συμμετέχει στον διαγωνισμό ιδιωτικοποιήσεως της Γενικής Τράπεζας.

Ακόμη, μέσω των θυγατρικών της τραπεζών, η MFG έχει τον έλεγχο διαφόρων εταιρειών που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα του χρηματοοικονομικού χώρου.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η Marfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ, που παρέχει υπηρεσίες διαμεσολάβησης για επενδύσεις στο ελληνικό και στα διεθνή χρηματιστήρια μετοχών και παραγώγων, η Marfin Global Asset Management ΑΕΠΕΥ που διαχειρίζεται ιδιωτικά και θεσμικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Marfin ΑΕΔΑΚ που διαχειρίζεται Αμοιβαία Κεφάλαια, η IBG Capital που παρέχει υπηρεσίες για επενδύσεις τύπου private equity, η IBG Management που διαχειρίζεται επενδύσεις venture capital, καθώς και τέσσερις εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

Παρουσιάζοντας προς τους μετόχους τις προοπτικές της MFG, ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, τόνισε ότι: ”Η MFG, με σημαντική παρουσία και μερίδια αγοράς στον εξειδικευμένο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό χώρο, με ξεκάθαρη στρατηγική και επίμονη προσήλωση στην εφαρμογή της και με ίδια κεφάλαια της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, θα συνεχίσει την ανάπτυξή της με στόχο να παρέχει στους πελάτες της τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και προϊόντα, με το καλύτερο δυνατό κόστος.”

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για τις εξελίξεις στον διαγωνισμό για τη Γενική Τράπεζα, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε τα κάτωθι:

”Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Γενικής Τράπεζας είναι τεχνοκρατικά άρτια και εξελίσσεται ομαλά με την συμμετοχή τριών τραπεζών που έχουν δείξει σοβαρό ενδιαφέρον, γεγονός που προδικάζει σε μεγάλο βαθμό την τελική επιτυχία της. Εμείς θα αποφασίσουμε εντός της εβδομάδας αν τελικά θα κάνουμε δεσμευτική προσφορά, ενώ παράλληλα εξετάζουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις για την επέκτασή μας στο retail banking”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v