Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Eurobank: Πώληση pension fund στη Ρουμανία

Στα χέρια του ομίλου Eureko έναντι τιμήματος 5-6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε η εταιρεία συνταξιοδοτικών προγραμμάτων Bancpost Pension Fund που διατηρούσε στη Ρουμανία ο όμιλος Eurobank.

EFG Eurobank: Πώληση pension fund στη Ρουμανία
Στα χέρια του ομίλου Eureko, έναντι τιμήματος 5-6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε η ειδική εταιρία διαχείρισης συνταξιοδοτικών προγραμμάτων (pension funds) Bancpost Pension Fund που διατηρούσε στη Ρουμανία ο όμιλος Eurobank.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν Bancpost και Eureko, το Bancpost Pension fund θα συγχωνευτεί με το Interamerican Pension fund που διατηρεί η Eureko στη Ρουμανία. Η ανακοίνωση αποφεύγει να αναφέρει το αν προηγήθηκε εξαγορά του Bancpost Pension fund, σύμφωνα όμως με κύκλους της Eureko το deal έκλεισε έναντι τιμήματος που δεν ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ.

Η συγχώνευση των δύο pension funds θα δημιουργήσει μια μεγαλύτερη ειδική εταιρία διαχείρισης συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, με την απαραίτητη κρίσιμη μάζα ασφαλισμένων, ενώ η Bancpost θα συνεχίσει να κάνει το marketing του νέου fund που θα προκύψει από τη συγχώνευση.

Η EFG Eurobank αποτέλεσε τον μοναδικό ελληνικών συμφερόντων όμιλο, που ζήτησε και έλαβε άδεια για τη σύσταση ειδικής εταιρίας διαχείρισης συνταξιοδοτικών προγραμμάτων (pension funds) στη Ρουμανία. Η έλλειψη ικανής κρίσιμης μάζας την οδήγησε στην απόφαση να αποσυρθεί από τον κλάδο.

Στον αντίποδα, διατηρεί τις δύο θυγατρικές ασφαλιστικές σε Ζωή και Γενικές Ασφαλίσεις, οι οποίες δουλεύουν κυρίως ασφαλιστικά προιόντα που διατίθενται μέσω του δικτύου καταστημάτων της Banc Post.

Η Ρουμανία προώθησε το 2007 σημαντικές τομές στο κοινωνικοασφαλιστικό, μειώνοντας τις εργοδοτικές και εργατικές εισφορές προς τους φορείς κύριας σύνταξης και περίθαλψης.

Τα κεφάλαια που εξοικονομήθηκαν τοποθετήθηκαν σε συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δουλεύουν με καθαρά κεφαλαιοποιητικό σύστημα (σύνταξη με βάση την απόδοση των κεφαλαίων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v